اشلایدن، ماتیاس (۱۸۰۴ـ۱۸۸۱): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
 
[[پرونده:11365500.jpg|بندانگشتی|ماتیاس اشلایدن]]
اِشْلایْدِن، ماتیاس (۱۸۰۴ـ۱۸۸۱م)(Schleiden, Matthias)<br /> گیاه‌شناس آلمانی. در ۱۸۳۸م، واحدهای بنیادی موجودات زنده را شناسایی و اعلام کرد که بخش‌های متفاوت گیاهان از یاخته‌ها یا مشتقات یاخته‌‌ها تشکیل شده‌اند. یک سال بعد، [[شوان، تیودور (۱۸۱۰ـ۱۸۸۲)|تئودور شوان]]<ref>Theodor Schwann </ref> این نظریه را دربارۀ جانوران عرضه کرد. وجود یاخته‌ها را فیزیک‌دان انگلیسی، رابرت هوک<ref>Robert Hooke</ref>، در ۱۶۶۵ کشف کرده بود، اما اشلایدن برای اولین‌بار به اهمیت آن‌ها پی برد. او همچنین به نقش هسته در تقسیم سلولی، و نیز حرکت فعال مواد درون سلول در بافت‌های گیاهی پی برد.
اِشْلایْدِن، ماتیاس (۱۸۰۴ـ۱۸۸۱م)(Schleiden, Matthias)<br />(نام کامل: ماتیاس یاکوب اشلایدن) گیاه‌شناس آلمانی. در ۱۸۳۸م، واحدهای بنیادی موجودات زنده را شناسایی و اعلام کرد که بخش‌های متفاوت گیاهان از یاخته‌ها یا مشتقات یاخته‌‌ها تشکیل شده‌اند. یک سال بعد، [[شوان، تیودور (۱۸۱۰ـ۱۸۸۲)|تئودور شوان]]<ref>Theodor Schwann </ref> این نظریه را دربارۀ جانوران عرضه کرد. وجود یاخته‌ها را فیزیک‌دان انگلیسی، [[هوک، رابرت (۱۶۳۵ـ۱۷۰۳)|رابرت هوک]]<ref>Robert Hooke</ref>، در ۱۶۶۵ کشف کرده بود، اما اشلایدن برای اولین‌بار به اهمیت آن‌ها پی برد. او همچنین به نقش هسته در تقسیم سلولی، و نیز حرکت فعال مواد درون سلول در بافت‌های گیاهی پی برد.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۹ مهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۰:۲۴

ماتیاس اشلایدن

اِشْلایْدِن، ماتیاس (۱۸۰۴ـ۱۸۸۱م)(Schleiden, Matthias)
(نام کامل: ماتیاس یاکوب اشلایدن) گیاه‌شناس آلمانی. در ۱۸۳۸م، واحدهای بنیادی موجودات زنده را شناسایی و اعلام کرد که بخش‌های متفاوت گیاهان از یاخته‌ها یا مشتقات یاخته‌‌ها تشکیل شده‌اند. یک سال بعد، تئودور شوان[۱] این نظریه را دربارۀ جانوران عرضه کرد. وجود یاخته‌ها را فیزیک‌دان انگلیسی، رابرت هوک[۲]، در ۱۶۶۵ کشف کرده بود، اما اشلایدن برای اولین‌بار به اهمیت آن‌ها پی برد. او همچنین به نقش هسته در تقسیم سلولی، و نیز حرکت فعال مواد درون سلول در بافت‌های گیاهی پی برد.

 


  1. Theodor Schwann
  2. Robert Hooke