آلارلو: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۳ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
آلارْلو (Alarllo)<br />


آلارْلو<br/> طایفۀ ترک ایران، از طوایف شاهسون آذربایجان و اردبیل ساکن در بعضی روستاهای دشت مغان و گِرْمی و اردبیل. تعداد چادرنشینان این طایفه امروزه به حدود چهار خانوار رسیده است. محمدقلی خان آلارلو، سرکردۀ این طایفه، در ۱۲۸۷ش، به‌سبب بعضی جنگ‌ها که در گذشته با روس‌ها داشت، از مشروطه‌خواهان لقب سیف‌الملة گرفت و حاکم اردبیل شد اما پس از مدتی به مخالفان پیوست و چون قوای مشروطه به آذربایجان آمد، تسلیم شد. در ۱۲۹۰ش از زندان گریخت، اما در حوالی آستارا به دست رو‌س‌ها افتاد و به اردبیل انتقال یافت. حاکم اردبیل به توصیۀ روس‌ها او را اعدام کرد. آلارلوها بعد از این، قریب شش ماه به جنگ و گریز با نظامیان روسی و مأموران حکومت اردبیل پرداختند. این جنگ‌ها با مداخلۀ دولت ایران و حاج صمدخان مقدم مراغه‌ای، حاکم دست‌نشاندۀ روس‌ها در آذربایجان، خاتمه یافت.<br/> &nbsp;
طایفۀ ترک [[ایران]]، از طوایف [[شاهسون، قوم|شاهسون]] آذربایجان و [[اردبیل، استان|اردبیل]] ساکن در بعضی روستاهای [[دشت مغان]] و [[گرمی، شهر|گِرْمی]] و [[اردبیل، شهر|اردبیل]]. تعداد چادرنشینان این طایفه امروزه به حدود چهار خانوار رسیده است. محمدقلی خان آلارلو، سرکردۀ این طایفه، در ۱۲۸۷ش، به‌سبب بعضی جنگ‌ها که در گذشته با [[روس|روس‌]]<nowiki/>ها داشت، از مشروطه‌خواهان لقب سیف‌الملة گرفت و حاکم اردبیل شد اما پس از مدتی به مخالفان پیوست و چون قوای [[مشروطه]] به آذربایجان آمد، تسلیم شد. در ۱۲۹۰ش از زندان گریخت، اما در حوالی [[آستارا، شهر|آستارا]] به دست رو‌س‌ها افتاد و به اردبیل انتقال یافت. حاکم اردبیل به توصیۀ روس‌ها او را اعدام کرد. آلارلوها بعد از این، قریب شش ماه به جنگ و گریز با نظامیان روسی و مأموران حکومت اردبیل پرداختند. این جنگ‌ها با مداخلۀ دولت ایران و حاج صمدخان مقدم مراغه‌ای، حاکم دست‌نشاندۀ روس‌ها در آذربایجان، خاتمه یافت.
 
<br /> &nbsp;
----


[[Category:مردم شناسی]] [[Category:ایلات و عشایر ایران]]
[[Category:مردم شناسی]] [[Category:ایلات و عشایر ایران]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۶ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۲۰:۰۴

آلارْلو (Alarllo)

طایفۀ ترک ایران، از طوایف شاهسون آذربایجان و اردبیل ساکن در بعضی روستاهای دشت مغان و گِرْمی و اردبیل. تعداد چادرنشینان این طایفه امروزه به حدود چهار خانوار رسیده است. محمدقلی خان آلارلو، سرکردۀ این طایفه، در ۱۲۸۷ش، به‌سبب بعضی جنگ‌ها که در گذشته با روس‌ها داشت، از مشروطه‌خواهان لقب سیف‌الملة گرفت و حاکم اردبیل شد اما پس از مدتی به مخالفان پیوست و چون قوای مشروطه به آذربایجان آمد، تسلیم شد. در ۱۲۹۰ش از زندان گریخت، اما در حوالی آستارا به دست رو‌س‌ها افتاد و به اردبیل انتقال یافت. حاکم اردبیل به توصیۀ روس‌ها او را اعدام کرد. آلارلوها بعد از این، قریب شش ماه به جنگ و گریز با نظامیان روسی و مأموران حکومت اردبیل پرداختند. این جنگ‌ها با مداخلۀ دولت ایران و حاج صمدخان مقدم مراغه‌ای، حاکم دست‌نشاندۀ روس‌ها در آذربایجان، خاتمه یافت.