اسمیت، فرانسیس گراهام (۱۹۲۳): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۳ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
اِسْمیت، فِرانسیس گِراهام (۱۹۲۳)(Smith, Francis Graham)
{{جعبه زندگینامه
{{جعبه زندگینامه
|عنوان =فرانسیس گراهام اسمیت  
|عنوان =فرانسیس گراهام اسمیت  
خط ۲۹: خط ۲۶:
|پست تخصصی =
|پست تخصصی =
|باشگاه =
|باشگاه =
}}رادیو اخترشناس انگلیسی. با همکاری مارتین رایل<ref>Martin Ryle</ref>، در دهۀ ۱۹۵۰، از منابع رادیویی آسمان نقشه‌برداری کرد. در ۱۹۶۸، کشف کرد که تابش تپ‌اخترها<ref>pulsar</ref>&nbsp;ماهیتی شدیداً‌ قطبیده دارد و شدت میدان مغناطیسی را در فضای بین ستاره‌ای برآورد کرد. از ۱۹۸۲ تا ۱۹۹۰، اخترشناس سلطنتی بود و در ۱۹۸۶، لقب سر دریافت کرد. در روهمپتون<ref>Roehampton</ref>&nbsp;ساری<ref>Surrey</ref>&nbsp;زاده شد و در کیمبریج درس خواند. طی جنگ جهانی دوم به مؤسسۀ پژوهشی ارتباط دوربرد<ref>Telecommunications Research Establishment</ref>&nbsp;منتقل شد و پس از بازگشت به کیمبریج، به گروه پژوهش رادیویی در آزمایشگاه کاوندیش<ref>Cavendish Laboratory</ref>&nbsp;پیوست. در ۱۹۶۴، به استادی اخترشناسی در دانشگاه منچستر برگزیده شد و تا ۱۹۷۴، در رصدخانۀ جادرل بَنک<ref>Jodrell Bank</ref>&nbsp;مشغول به ‌کار بود. از ۱۹۷۶ تا ۱۹۸۱، سرپرست رصدخانۀ سلطنتی گرینویچ<ref>Royal Greenwich Observatory</ref>&nbsp;شد. در ۱۹۸۱، به جادرل بنک بازگشت و سرپرستی آن‌جا را بر عهده گرفت. در ۱۹۴۸، اسمیت و رایل در حالی‌که مشغول بررسی یک منبع موج رادیویی در صورت فلکی<ref>constellation</ref>&nbsp;دجاجه<ref>Cygnus</ref>&nbsp;بودند، منبع دومی را در صورت فلکی ذات‌الکرسی<ref>Cassiopeia</ref>&nbsp;يافتند. اسمیت طی سال‌های بعد سرگرم تعیین جای دقیق هر دو منبع بود. اخترشناسان ماونت پالومار در کالیفرنیا<ref>California</ref>&nbsp;سرانجام محل دقیق همتاهای نوری این دو منبع را پیدا کردند. نشان داده شده است که ذات‌الکرسی A<ref>Cassiopeia A</ref> از انفجار یک اَبَرنواختر<ref>supernova</ref>&nbsp;در درون کهکشان ما<ref>Our Galaxy</ref>&nbsp;حاصل شده است، و دجاجۀ A<ref>Cygnus A</ref> هم یک کهکشان رادیویی دوگانه است. در ۱۹۵۷، اسمیت و رایل برای نخستین‌بار مقاله‌ای دربارۀ امکان طراحی و ساخت سامانه‌ای دقیق برای ناوبری نوشتند که با استفاده از علامت‌های رادیوییِ ماهواره‌ای مدارپیما کار می‌کرد. در ۱۹۶۲، اسمیت گیرنده‌ای رادیویی را روی آیریل&nbsp;۲‌<ref>Aeriell II</ref> نصب کرد که یکی از مجموعه ماهواره‌های مشترک ایالات متحده و بریتانیا بود. به این ترتیب، بررسی نوفه<ref>Noise</ref>های رادیویی بالاتر از یون‌سپهر<ref>Ionosphere</ref>&nbsp;برای نخستین‌بار امکان‌پذیر شد.
}}
[[پرونده:11332000.jpg|بندانگشتی|فرانسیس گراهام اسمیت]]
اِسْمیت، فِرانسیس گِراهام (۱۹۲۳م -  )(Smith, Francis Graham)
 
رادیو اخترشناس انگلیسی. با همکاری [[رایل، مارتین (۱۹۱۸ـ۱۹۸۴)|مارتین رایل]]<ref>Martin Ryle</ref>، در دهۀ ۱۹۵۰، از منابع رادیویی آسمان نقشه‌برداری کرد. در ۱۹۶۸، کشف کرد که تابش تپ‌اخترها<ref>pulsar</ref> ماهیتی شدیداً‌ قطبیده دارد و شدت [[میدان مغناطیسی]] را در فضای بین ستاره‌ای برآورد کرد. از ۱۹۸۲ تا ۱۹۹۰، اخترشناس سلطنتی بود و در ۱۹۸۶، لقب سر دریافت کرد. در روهمپتون<ref>Roehampton</ref> [[ساری (انگلستان)|ساری]]<ref>Surrey</ref> زاده شد و در [[دانشگاه کیمبریج|کیمبریج]] درس خواند. طی [[جنگ جهانی دوم]] به مؤسسۀ پژوهشی ارتباط دوربرد<ref>Telecommunications Research Establishment</ref> منتقل شد و پس از بازگشت به کیمبریج، به گروه پژوهش رادیویی در آزمایشگاه کاوندیش<ref>Cavendish Laboratory</ref> پیوست. در ۱۹۶۴، به استادی اخترشناسی در دانشگاه منچستر برگزیده شد و تا ۱۹۷۴، در رصدخانۀ [[جادرل بنک|جادرل بَنک]]<ref>Jodrell Bank</ref> مشغول به ‌کار بود. از ۱۹۷۶ تا ۱۹۸۱، سرپرست رصدخانۀ سلطنتی گرینویچ<ref>Royal Greenwich Observatory</ref> شد. در ۱۹۸۱، به جادرل بنک بازگشت و سرپرستی آن‌جا را بر عهده گرفت. در ۱۹۴۸، اسمیت و رایل در حالی‌که مشغول بررسی یک منبع موج رادیویی در [[صورت فلکی]]<ref>constellation</ref> [[دجاجه]]<ref>Cygnus</ref> بودند، منبع دومی را در صورت فلکی [[ذات الکرسی|ذات‌الکرسی]]<ref>Cassiopeia</ref> يافتند. اسمیت طی سال‌های بعد سرگرم تعیین جای دقیق هر دو منبع بود. اخترشناسان ماونت پالومار در [[کالیفرنیا]]<ref>California</ref> سرانجام محل دقیق همتاهای نوری این دو منبع را پیدا کردند. نشان داده شده است که ذات‌الکرسی A<ref>Cassiopeia A</ref> از انفجار یک [[ابرنواختر|اَبَرنواختر]]<ref>supernova</ref> در درون [[کهکشان ما]]<ref>Our Galaxy</ref> حاصل شده است، و دجاجۀ A<ref>Cygnus A</ref> هم یک کهکشان رادیویی دوگانه است. در ۱۹۵۷، اسمیت و رایل برای نخستین‌بار مقاله‌ای دربارۀ امکان طراحی و ساخت سامانه‌ای دقیق برای ناوبری نوشتند که با استفاده از علامت‌های رادیوییِ ماهواره‌ای مدارپیما کار می‌کرد. در ۱۹۶۲، اسمیت گیرنده‌ای رادیویی را روی آیریل ۲‌<ref>Aeriell II</ref> نصب کرد که یکی از مجموعه ماهواره‌های مشترک [[امریکا، ایالات متحده|ایالات متحده]] و [[بریتانیا]] بود. به این ترتیب، بررسی نوفه<ref>Noise</ref>های رادیویی بالاتر از یون‌سپهر<ref>Ionosphere</ref> برای نخستین‌بار امکان‌پذیر شد.


&nbsp;
&nbsp;
خط ۳۵: خط ۳۶:
----
----


[[Category:اخترشناسی]] [[Category:(اخترشناسی)اشخاص و آثار]]
[[Category:اخترشناسی]]  
[[Category:(اخترشناسی)اشخاص و آثار]]
<references />

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۳ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۰۹:۱۸

اِسْمیت، فِرانسیس گِراهام (۱۹۲۳م - )(Smith, Francis Graham)

فرانسیس گراهام اسمیت
Francis Graham Smith
درگذشت ۱۹۲۳م
ملیت انگلیسی
تحصیلات و محل تحصیل کیمبریج
شغل و تخصص اصلی رادیو اخترشناس
لقب سر
گروه مقاله اخترشناسی
جوایز و افتخارات دریافت عنوان سر (۱۹۸۶)
فرانسیس گراهام اسمیت

رادیو اخترشناس انگلیسی. با همکاری مارتین رایل[۱]، در دهۀ ۱۹۵۰، از منابع رادیویی آسمان نقشه‌برداری کرد. در ۱۹۶۸، کشف کرد که تابش تپ‌اخترها[۲] ماهیتی شدیداً‌ قطبیده دارد و شدت میدان مغناطیسی را در فضای بین ستاره‌ای برآورد کرد. از ۱۹۸۲ تا ۱۹۹۰، اخترشناس سلطنتی بود و در ۱۹۸۶، لقب سر دریافت کرد. در روهمپتون[۳] ساری[۴] زاده شد و در کیمبریج درس خواند. طی جنگ جهانی دوم به مؤسسۀ پژوهشی ارتباط دوربرد[۵] منتقل شد و پس از بازگشت به کیمبریج، به گروه پژوهش رادیویی در آزمایشگاه کاوندیش[۶] پیوست. در ۱۹۶۴، به استادی اخترشناسی در دانشگاه منچستر برگزیده شد و تا ۱۹۷۴، در رصدخانۀ جادرل بَنک[۷] مشغول به ‌کار بود. از ۱۹۷۶ تا ۱۹۸۱، سرپرست رصدخانۀ سلطنتی گرینویچ[۸] شد. در ۱۹۸۱، به جادرل بنک بازگشت و سرپرستی آن‌جا را بر عهده گرفت. در ۱۹۴۸، اسمیت و رایل در حالی‌که مشغول بررسی یک منبع موج رادیویی در صورت فلکی[۹] دجاجه[۱۰] بودند، منبع دومی را در صورت فلکی ذات‌الکرسی[۱۱] يافتند. اسمیت طی سال‌های بعد سرگرم تعیین جای دقیق هر دو منبع بود. اخترشناسان ماونت پالومار در کالیفرنیا[۱۲] سرانجام محل دقیق همتاهای نوری این دو منبع را پیدا کردند. نشان داده شده است که ذات‌الکرسی A[۱۳] از انفجار یک اَبَرنواختر[۱۴] در درون کهکشان ما[۱۵] حاصل شده است، و دجاجۀ A[۱۶] هم یک کهکشان رادیویی دوگانه است. در ۱۹۵۷، اسمیت و رایل برای نخستین‌بار مقاله‌ای دربارۀ امکان طراحی و ساخت سامانه‌ای دقیق برای ناوبری نوشتند که با استفاده از علامت‌های رادیوییِ ماهواره‌ای مدارپیما کار می‌کرد. در ۱۹۶۲، اسمیت گیرنده‌ای رادیویی را روی آیریل ۲‌[۱۷] نصب کرد که یکی از مجموعه ماهواره‌های مشترک ایالات متحده و بریتانیا بود. به این ترتیب، بررسی نوفه[۱۸]های رادیویی بالاتر از یون‌سپهر[۱۹] برای نخستین‌بار امکان‌پذیر شد.

 


  1. Martin Ryle
  2. pulsar
  3. Roehampton
  4. Surrey
  5. Telecommunications Research Establishment
  6. Cavendish Laboratory
  7. Jodrell Bank
  8. Royal Greenwich Observatory
  9. constellation
  10. Cygnus
  11. Cassiopeia
  12. California
  13. Cassiopeia A
  14. supernova
  15. Our Galaxy
  16. Cygnus A
  17. Aeriell II
  18. Noise
  19. Ionosphere