آمیه، پیر (۱۹۲۲-۲۰۲۱م): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
جز (Mohammadi3 صفحهٔ آمیه، پیر (۱۹۲۲-۲۰۲۱) را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به آمیه، پیر (۱۹۲۲-۲۰۲۱م) منتقل کرد)
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
(بدون تفاوت)

نسخهٔ کنونی تا ‏۲ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۶:۳۶

آمیه، پیِر (۱۹۲۲ـ2021م)(Amiet, Pierre)

پیر آمیه
Pierre Amiet
زادروز ۱۹۲۲م
درگذشت 2021م
ملیت فرانسوی
تحصیلات و محل تحصیل دکتری باستان‌شناسی (۱۹۵۸م) دانشگاه سوربون
شغل و تخصص اصلی باستان‌شناس
آثار عیلام (۱۹۶۶م) که با نام تاریخ عیلام به فارسی ترجمه شده است (تهران، ۱۳۴۹ش)؛ موزۀ لوور، آثار عتیقۀ ایران (پاریس، ۱۹۷۷م)؛ هنر باستانی شرق نزدیک (پاریس، ۱۹۷۷م)؛ حجاری شوش، مجموعۀ گزارش‌های هیئت باستان‌شناسی در ایران (پاریس، ۱۹۷۲م)؛ تمدن‌های باستانی شرق نزدیک (پاریس، ۱۹۷۱م)
گروه مقاله باستان‌شناسی ایران

باستان‌شناس فرانسوی. در مدرسۀ لوور دانشگاه سوربون درس خواند. در ۱۹۵۰م از پایان‌نامۀ کارشناسی ارشد خود با نام عقاب در هنر و دین بین‌النهرین باستان، و در ۱۹۵۸م از پایان‌نامۀ دکتری خود به نام کنده‌کاری در بین‌النهرین باستان (پاریس، ۱۹۶۱م) دفاع کرد. برای کاوش‌های باستان‌شناختی به عراق و سوریه سفر کرد. از ۱۹۶۱م در موزۀ لوور کار می‌کرد و در مدرسۀ لوور نیز درس می‌داد. در ۱۹۷۱م در دانشگاه رم به تدریس پرداخت. به باستان‌شناسی ایران ‌باستان، به ویژه عیلام، علاقه‌مند بود و در ۱۹۶۳م به ایران آمد و برای نوشتن کتاب عیلام منابعی گردآورد. پس از آن نیز، به‌منظور تألیف کتابی دربارۀ اشیای عتیقۀ شوش، چندین‌بار به ایران سفر کرد.

از آثارش: عیلام (۱۹۶۶م) که با نام تاریخ عیلام به فارسی ترجمه شده است (تهران، ۱۳۴۹ش)؛ موزۀ لوور، آثار عتیقۀ ایران (پاریس، ۱۹۷۷م)؛ هنر باستانی شرق نزدیک (پاریس، ۱۹۷۷م)؛ حجاری شوش، مجموعۀ گزارش‌های هیئت باستان‌شناسی در ایران (پاریس، ۱۹۷۲م)؛ تمدن‌های باستانی شرق نزدیک (پاریس، ۱۹۷۱م).