سعیدی کیا،محمد(۱۳۲۵ش- ): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۴: خط ۴:
[[File:635416580244712909.jpg|thumb|محمد سعیدی کیا]]
[[File:635416580244712909.jpg|thumb|محمد سعیدی کیا]]


<span dir="rtl">سیاستمدار ایرانی. از ۳۱ تیر ۱۳۹۳، با حکم آیت‌الله خامنه‌ای، عهده‌دار ریاست بنیاد مستضعفان و جانبازان شده است. او در ۲۹ مهر ۱۳۹۲، طی حکمی از سوی اکبر ترکان، مشاور رئیس‌جمهور و دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی دولت حسن روحانی، به سمت قائم مقام و معاون هماهنگی امور مناطق آزاد و ویژه اقتصادی منصوب گردیده بود.<br/> سعیدی‌کیا پس از اخذ مدرک دیپلم ریاضی در سال۱۳۴۴، در رشتۀ عمران ادامه تحصیل داد و در ۱۳۴۸ مدرک کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه امیرکبیر تهران در رشتۀ راه و ساختمان دریافت کرد.<br/> پس از اتمام دوران سربازی، بخش خصوصی را برای حوزۀ فعالیت خود برگزید و از سال ۱۳۵۰ تا اوایل ۱۳۵۸ در طرح‌های عمرانی استان‌های خوزستان و بندرعباس به تجربیات گرانبهایی در پروژه‌های ساختمانی و راه‌سازی دست یافت. همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی و مقارن با تشکیل جهاد سازندگی، برای خدمت‌رسانی به روستا‌ها، عازم بندرعباس شد.<br/> در ۲۳ مرداد ۱۳۸۴، در دولت دهم و کابینۀ اول محمود احمدی نژاد، به عنوان وزیر مسکن و شهرسازی انتخاب شد اما بنا به دلایلی (و از جمله اختلاف بر سر اجرای پروژۀ مسکن مهر)، مهندس نیکزاد در دولت دهم جای او را گرفت.<br/> نام او به فهرستی که کابینۀ دوم احمدی نژاد را تشکیل می‌داد، راه نیافت. پیش از آن، وزیر راه و ترابری دولت میرحسین موسوی و هاشمی رفسنجانی (از ۱۳۶۴ تا ۱۳۷۲) بود، همچنین وزیر جهاد سازندگی دولت خاتمی (از ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹) نیز بوده است.<br/> از دیگر سوابق اجرایی اوست:<br/> - مدیر کل راه و ترابری استان هرمزگان (۱۳۵۹ تا ۱۳۶۰)<br/> - معاون راهداری و هماهنگی امور استان‌های وزارت راه و ترابری (۱۳۶۰ تا ۱۳۶۱)<br/> - معاون نوسازی راه‌آهن و مدیرکل خط و ابنیه راه‌آهن "همزمان" (۱۳۶۳ تا ۱۳۶۴)<br/> - وزیر راه و ترابری (۱۳۶۴ تا ۱۳۷۲)<br/> - وزیر جهاد سازندگی (۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹)<br/> - رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی &nbsp;(۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴)<br/> - رئیس شورای علمی مرکز و رئیس هیئت اسناد پژوهشکده سوانح طبیعی (۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴)<br/> - رئیس کارگروه تخصصی زلزله و لغزش لایه‌های زمین (۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴)<br/> - نمایندۀ رئیس‌جمهور و مسئول اجرایی بازسازی و دبیر ستاد راهبردی و سیاست‌گذاری بم (۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴)<br/> از جمله فعالیت‌های علمی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اوست:<br/> - عضو شورای عالی فنی کشور (۱۳۸۱ تا ۱۳۹۲)<br/> - عضو اصلی شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی و کنترل ساختمان و رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران (۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴)<br/> - عضو هیئت امناء: دانشگاه‌های مازندران، دانشگاه علم و صنعت و دانشگاه امیر کبیر (تاکنون)، بنیاد مستضعفان و جانبازان (تاکنون)، و انتشارات امیرکبیر &nbsp;(۱۳۷۴ تا ۱۳۸۴)<br/> - مؤسس و اولین رئیس دانشکده راه‌آهن در دانشگاه علم و صنعت</span>
<span dir="rtl">سیاستمدار ایرانی. از ۳۱ تیر ۱۳۹۳، با حکم آیت‌الله [[خامنه ای، سید علی (مشهد ۱۳۱۸ش)|خامنه‌ای]]، عهده‌دار ریاست [[بنیاد مستضعفان]] و جانبازان شده است. او در ۲۹ مهر ۱۳۹۲، طی حکمی از سوی اکبر ترکان، مشاور رئیس‌جمهور و دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی دولت [[روحانی، حسن (سرخه سمنان ۱۳۲۷ش)|حسن روحانی]]، به سمت قائم مقام و معاون هماهنگی امور مناطق آزاد و ویژه اقتصادی منصوب گردیده بود.<br/> سعیدی‌کیا پس از اخذ مدرک دیپلم ریاضی در سال۱۳۴۴، در رشتۀ عمران ادامه تحصیل داد و در ۱۳۴۸ مدرک کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه امیرکبیر تهران در رشتۀ راه و ساختمان دریافت کرد.<br/> پس از اتمام دوران سربازی، بخش خصوصی را برای حوزۀ فعالیت خود برگزید و از سال ۱۳۵۰ تا اوایل ۱۳۵۸ در طرح‌های عمرانی استان‌های خوزستان و بندرعباس به تجربیات گرانبهایی در پروژه‌های ساختمانی و راه‌سازی دست یافت. همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی و مقارن با تشکیل جهاد سازندگی، برای خدمت‌رسانی به روستا‌ها، عازم بندرعباس شد.<br/> در ۲۳ مرداد ۱۳۸۴، در دولت دهم و کابینۀ اول [[احمدی نژاد، محمود (گرمسار ۱۳۳۵ش)|محمود احمدی نژاد]]، به عنوان وزیر مسکن و شهرسازی انتخاب شد اما بنا به دلایلی (و از جمله اختلاف بر سر اجرای پروژۀ مسکن مهر)، مهندس نیکزاد در دولت دهم جای او را گرفت.<br/> نام او به فهرستی که کابینۀ دوم احمدی نژاد را تشکیل می‌داد، راه نیافت. پیش از آن، وزیر راه و ترابری دولت [[موسوی، میرحسین (خامنه ۱۳۲۰ش)|میرحسین موسوی]] و [[هاشمی رفسنجانی، اکبر (رفسنجان ۱۳۱۳- 1395ش)|هاشمی رفسنجانی]] (از ۱۳۶۴ تا ۱۳۷۲) بود، همچنین وزیر جهاد سازندگی دولت خاتمی (از ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹) نیز بوده است.<br/> از دیگر سوابق اجرایی اوست:<br/> - مدیر کل راه و ترابری استان هرمزگان (۱۳۵۹ تا ۱۳۶۰)<br/> - معاون راهداری و هماهنگی امور استان‌های وزارت راه و ترابری (۱۳۶۰ تا ۱۳۶۱)<br/> - معاون نوسازی راه‌آهن و مدیرکل خط و ابنیه راه‌آهن "همزمان" (۱۳۶۳ تا ۱۳۶۴)<br/> - وزیر راه و ترابری (۱۳۶۴ تا ۱۳۷۲)<br/> - وزیر جهاد سازندگی (۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹)<br/> - رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی &nbsp;(۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴)<br/> - رئیس شورای علمی مرکز و رئیس هیئت اسناد پژوهشکده سوانح طبیعی (۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴)<br/> - رئیس کارگروه تخصصی زلزله و لغزش لایه‌های زمین (۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴)<br/> - نمایندۀ رئیس‌جمهور و مسئول اجرایی بازسازی و دبیر ستاد راهبردی و سیاست‌گذاری بم (۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴)<br/> از جمله فعالیت‌های علمی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اوست:<br/> - عضو شورای عالی فنی کشور (۱۳۸۱ تا ۱۳۹۲)<br/> - عضو اصلی شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی و کنترل ساختمان و رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران (۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴)<br/> - عضو هیئت امناء: دانشگاه‌های مازندران، دانشگاه علم و صنعت و دانشگاه امیر کبیر (تاکنون)، بنیاد مستضعفان و جانبازان (تاکنون)، و انتشارات امیرکبیر &nbsp;(۱۳۷۴ تا ۱۳۸۴)<br/> - مؤسس و اولین رئیس دانشکده راه‌آهن در دانشگاه علم و صنعت</span>


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۱ ژوئن ۲۰۲۳، ساعت ۰۹:۵۹

سعیدی کیا،محمد(۱۳۲۵ش- )

محمد سعیدی کیا

سیاستمدار ایرانی. از ۳۱ تیر ۱۳۹۳، با حکم آیت‌الله خامنه‌ای، عهده‌دار ریاست بنیاد مستضعفان و جانبازان شده است. او در ۲۹ مهر ۱۳۹۲، طی حکمی از سوی اکبر ترکان، مشاور رئیس‌جمهور و دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی دولت حسن روحانی، به سمت قائم مقام و معاون هماهنگی امور مناطق آزاد و ویژه اقتصادی منصوب گردیده بود.
سعیدی‌کیا پس از اخذ مدرک دیپلم ریاضی در سال۱۳۴۴، در رشتۀ عمران ادامه تحصیل داد و در ۱۳۴۸ مدرک کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه امیرکبیر تهران در رشتۀ راه و ساختمان دریافت کرد.
پس از اتمام دوران سربازی، بخش خصوصی را برای حوزۀ فعالیت خود برگزید و از سال ۱۳۵۰ تا اوایل ۱۳۵۸ در طرح‌های عمرانی استان‌های خوزستان و بندرعباس به تجربیات گرانبهایی در پروژه‌های ساختمانی و راه‌سازی دست یافت. همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی و مقارن با تشکیل جهاد سازندگی، برای خدمت‌رسانی به روستا‌ها، عازم بندرعباس شد.
در ۲۳ مرداد ۱۳۸۴، در دولت دهم و کابینۀ اول محمود احمدی نژاد، به عنوان وزیر مسکن و شهرسازی انتخاب شد اما بنا به دلایلی (و از جمله اختلاف بر سر اجرای پروژۀ مسکن مهر)، مهندس نیکزاد در دولت دهم جای او را گرفت.
نام او به فهرستی که کابینۀ دوم احمدی نژاد را تشکیل می‌داد، راه نیافت. پیش از آن، وزیر راه و ترابری دولت میرحسین موسوی و هاشمی رفسنجانی (از ۱۳۶۴ تا ۱۳۷۲) بود، همچنین وزیر جهاد سازندگی دولت خاتمی (از ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹) نیز بوده است.
از دیگر سوابق اجرایی اوست:
- مدیر کل راه و ترابری استان هرمزگان (۱۳۵۹ تا ۱۳۶۰)
- معاون راهداری و هماهنگی امور استان‌های وزارت راه و ترابری (۱۳۶۰ تا ۱۳۶۱)
- معاون نوسازی راه‌آهن و مدیرکل خط و ابنیه راه‌آهن "همزمان" (۱۳۶۳ تا ۱۳۶۴)
- وزیر راه و ترابری (۱۳۶۴ تا ۱۳۷۲)
- وزیر جهاد سازندگی (۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹)
- رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی  (۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴)
- رئیس شورای علمی مرکز و رئیس هیئت اسناد پژوهشکده سوانح طبیعی (۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴)
- رئیس کارگروه تخصصی زلزله و لغزش لایه‌های زمین (۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴)
- نمایندۀ رئیس‌جمهور و مسئول اجرایی بازسازی و دبیر ستاد راهبردی و سیاست‌گذاری بم (۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴)
از جمله فعالیت‌های علمی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اوست:
- عضو شورای عالی فنی کشور (۱۳۸۱ تا ۱۳۹۲)
- عضو اصلی شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی و کنترل ساختمان و رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران (۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴)
- عضو هیئت امناء: دانشگاه‌های مازندران، دانشگاه علم و صنعت و دانشگاه امیر کبیر (تاکنون)، بنیاد مستضعفان و جانبازان (تاکنون)، و انتشارات امیرکبیر  (۱۳۷۴ تا ۱۳۸۴)
- مؤسس و اولین رئیس دانشکده راه‌آهن در دانشگاه علم و صنعت