بازارچه قوام الدوله: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:


بازارچۀ قوام‌الدوله <br>
بازارچۀ قوام‌الدوله <br>(یا: بازارچۀ شاپور؛ بازارچۀ شهید طرخانی)
بازارچه‌ای در محل دروازۀ قزوین، از دروازه‌های چهارگانۀ شهر تهران متعلق به دورۀ [[صفویه|صفویان]]، که در دورۀ [[ناصرالدین شاه قاجار]] به‌منظور توسعۀ شهر تخریب شد، و به دست [[قوام الدوله، میرزا عباس خان تفرشی ( ـ۱۳۱۴ق)|میرزاعباس‌خان قوام‌الدوله]] در دورۀ ناصرالدین‌شاه قاجار ساخته شد. پس از تخریب دروازۀ قزوین در انتهای آن بازارچۀ معیّر قرار دارد که [[معیرالممالک،دوست علی خان (تهران ۱۲۵۵ـ ۱۳۴۵ش)|دوستعلی‌خان معیّر‌الممالک]] وزیر خزانه‌داری و مالیۀ ناصرالدین‌شاه ساخته است و این بازارچه‌ها به بازارچۀ دوقلو شهرت دارند. بازارچۀ قوام‌الدوله ضلع شرقی [[شاهپور، خیابان|خیابان شاهپور]] (وحدت اسلامی کنونی) را تشکیل می‌دهد و به همراه بازارچۀ معیّر، میدان شاهپور را به [[خیام، خیابان|خیابان خیام]] متصل می‌کند. تا حدود ۳۰۰ متر از آن شکل معمول و تاق آجری بازارچه‌های قدیمی را حفظ کرده و بقیه به صورت کوچه‌ای بدون تاق درآمده است.
بازارچه‌ای در محل دروازۀ قزوین، از دروازه‌های چهارگانۀ شهر تهران متعلق به دورۀ [[صفویه|صفویان]]، که در دورۀ [[ناصرالدین شاه قاجار]] به‌منظور توسعۀ شهر تخریب شد، و به دست [[قوام الدوله، میرزا عباس خان تفرشی ( ـ۱۳۱۴ق)|میرزاعباس‌خان قوام‌الدوله]] در دورۀ ناصرالدین‌شاه قاجار ساخته شد. پس از تخریب دروازۀ قزوین در انتهای آن بازارچۀ معیّر قرار دارد که [[معیرالممالک،دوست علی خان (تهران ۱۲۵۵ـ ۱۳۴۵ش)|دوستعلی‌خان معیّر‌الممالک]] وزیر خزانه‌داری و مالیۀ ناصرالدین‌شاه ساخته است و این بازارچه‌ها به بازارچۀ دوقلو شهرت دارند. بازارچۀ قوام‌الدوله ضلع شرقی [[شاهپور، خیابان|خیابان شاهپور]] (وحدت اسلامی کنونی) را تشکیل می‌دهد و به همراه بازارچۀ معیّر، میدان شاهپور را به [[خیام، خیابان|خیابان خیام]] متصل می‌کند. تا حدود ۳۰۰متر از آن شکل معمول و تاق آجری بازارچه‌های قدیمی را حفظ کرده و بقیه به صورت کوچه‌ای بدون تاق درآمده است.
بازارچۀ قوام به اسم شاپور نیز شناخته شده است و در دهه‌های گذشته به بازارچۀ شهید طرخانی نام‌گذاری شده است.
----
 
 
 
 
<br><!--12048100-->
<br><!--12048100-->
[[رده:جغرافیای ایران]]
[[رده:جغرافیای ایران]]

نسخهٔ ‏۱۶ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۴:۳۶

بازارچۀ قوام‌الدوله
(یا: بازارچۀ شاپور؛ بازارچۀ شهید طرخانی) بازارچه‌ای در محل دروازۀ قزوین، از دروازه‌های چهارگانۀ شهر تهران متعلق به دورۀ صفویان، که در دورۀ ناصرالدین شاه قاجار به‌منظور توسعۀ شهر تخریب شد، و به دست میرزاعباس‌خان قوام‌الدوله در دورۀ ناصرالدین‌شاه قاجار ساخته شد. پس از تخریب دروازۀ قزوین در انتهای آن بازارچۀ معیّر قرار دارد که دوستعلی‌خان معیّر‌الممالک وزیر خزانه‌داری و مالیۀ ناصرالدین‌شاه ساخته است و این بازارچه‌ها به بازارچۀ دوقلو شهرت دارند. بازارچۀ قوام‌الدوله ضلع شرقی خیابان شاهپور (وحدت اسلامی کنونی) را تشکیل می‌دهد و به همراه بازارچۀ معیّر، میدان شاهپور را به خیابان خیام متصل می‌کند. تا حدود ۳۰۰متر از آن شکل معمول و تاق آجری بازارچه‌های قدیمی را حفظ کرده و بقیه به صورت کوچه‌ای بدون تاق درآمده است. بازارچۀ قوام به اسم شاپور نیز شناخته شده است و در دهه‌های گذشته به بازارچۀ شهید طرخانی نام‌گذاری شده است.