آیه وان یکاد: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
جز (Added English title to display title and first line)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
Verse of Evil Eye (Qur'an)
آیۀ وَاِنْ یَکاد  Verse of Evil Eye (Qur'an)<br>[[پرونده: 10291700-1.jpg | بندانگشتی|آيه وَاِنْ يَکاد]]در [[قرآن]]، [[قلم، سوره|سورۀ قلم]]، آیۀ ۵۱: «بسیار نزدیک بود که کافران چون [[قرآن]] را شنیدند، تو را با دیدگانشان آسیب رسانند و گفتند او دیوانه است». برخی گفته‌اند: هنگامی‌که یکی از بنی‌اسد، که به چشم‌زخم‌زدن معروف بود، می‌خواست [[محمد (ص) (مکه ۵۳پیش از هجرت ـ مدینه ۱۱ق)|پیامبر]] (ص) را با نگاه شوم خود آسیب برساند، بلافاصله این آیه نازل و آسیب احتمالی برطرف شد. از این‌رو در روایات، خواندن این آیه را برای رفع چشم‌زخم سفارش کرده‌اند. برای همین بسیاری از مردم آن را در مغازه یا سردر خانه نصب می‌کنند یا به گردن می‌آویزند. با توجه به تناسب معنایی، برخی آیۀ بعدی (آیۀ ۵۲ سورۀ قلم) را نیز جزء این آیه می‌دانند.
----
 
 


آیۀ وَاِنْ یَکاد <br>
[[پرونده: 10291700-1.jpg | بندانگشتی|آيه وَاِنْ يَکاد]]در [[قرآن]]، [[قلم، سوره|سورۀ قلم]]، آیۀ ۵۱: «بسیار نزدیک بود که کافران چون [[قرآن]] را شنیدند، تو را با دیدگانشان آسیب رسانند و گفتند او دیوانه است». برخی گفته‌اند: هنگامی‌که یکی از بنی‌اسد، که به چشم‌زخم‌زدن معروف بود، می‌خواست [[محمد (ص) (مکه ۵۳پیش از هجرت ـ مدینه ۱۱ق)|پیامبر]] (ص) را با نگاه شوم خود آسیب برساند، بلافاصله این آیه نازل و آسیب احتمالی برطرف شد. از این‌رو در روایات، خواندن این آیه را برای رفع چشم‌زخم سفارش کرده‌اند. برای همین بسیاری از مردم آن را در مغازه یا سردر خانه نصب می‌کنند یا به گردن می‌آویزند. با توجه به تناسب معنایی، برخی آیۀ بعدی (آیۀ ۵۲ سورۀ قلم) را نیز جزء این آیه می‌دانند.
<br><!--10291700-->
<br><!--10291700-->
[[رده:دین اسلام]]
[[رده:دین اسلام]]
[[رده:علوم قرآنی]]
[[رده:علوم قرآنی]]

نسخهٔ ‏۱۹ سپتامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۷:۱۴

آیۀ وَاِنْ یَکاد Verse of Evil Eye (Qur'an)

آيه وَاِنْ يَکاد

در قرآن، سورۀ قلم، آیۀ ۵۱: «بسیار نزدیک بود که کافران چون قرآن را شنیدند، تو را با دیدگانشان آسیب رسانند و گفتند او دیوانه است». برخی گفته‌اند: هنگامی‌که یکی از بنی‌اسد، که به چشم‌زخم‌زدن معروف بود، می‌خواست پیامبر (ص) را با نگاه شوم خود آسیب برساند، بلافاصله این آیه نازل و آسیب احتمالی برطرف شد. از این‌رو در روایات، خواندن این آیه را برای رفع چشم‌زخم سفارش کرده‌اند. برای همین بسیاری از مردم آن را در مغازه یا سردر خانه نصب می‌کنند یا به گردن می‌آویزند. با توجه به تناسب معنایی، برخی آیۀ بعدی (آیۀ ۵۲ سورۀ قلم) را نیز جزء این آیه می‌دانند.