آستانه حضرت رقیه: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
آستانۀ حضرت رقیه (س)  Hazrat Ruqayya's threshold
آستانۀ حضرت رقیه (س)  Hazrat Ruqayya's threshold
 
<br /> مدفن [[رقیه (۲)|رقیه]] (س)، دختر خردسال [[امام حسین]] (ع)، واقع در [[شام]]. در بسیاری از منابع معتبر تاریخی نامی از رقیه به عنوان دختر امام حسین (ع) نیست، اما برخی مورخان از او به‌عنوان یکی از دختران [[سیدالشهدا]] (ع) که در خردسالی از دنیا رفته است، نام برده‌اند. بنابر مشهور، رقیه در ۵سالگی در اسارت [[یزید بن معاویه (۲۵ـ۶۴ق)|یزید بن معاویه]] در شهر [[شام]] بر اثر تالمات روحی درگذشت (صفر ۶۱ق) و در همان خانۀ بسیار ساده‌ای که یزید اسرای [[کربلا]] را در آن سکنی داده بود، دفن شد. از آن پس این خانه را خرابه‌های شام نامیدند و شیعیان آن را زیارتگاه خود قرار دادند. عمارت آستانه طی سالیان چندین بار بازسازی و تعمیر شد و هم‌ اینک آستانۀ باشکوهی است که به همت مردم ایران و مساعی جمهوری اسلامی ایران برپا شده است، و همه‌ساله بسیاری از شیعیان جهان، به‌ویژه ایران، برای زیارت به آن‌جا می‌‌روند.
 
<br /> مدفن رقیه (س)، دختر خردسال امام حسین (ع)، واقع در شام. در بسیاری از منابع معتبر تاریخی نامی از رقیه به‌عنوان دختر امام حسین (ع) نیست، امّا برخی مورخان از او به‌عنوان یکی از دختران سیدالشهدا (ع) که در خردسالی از دنیا رفته است، نام برده‌اند. بنابر مشهور، رقیه در ۵سالگی در اسارت یزید بن معاویه در شهر شام بر اثر تالّمات روحی درگذشت (صفر ۶۱ق) و در همان خانۀ بسیار ساده‌ای که یزید اسرای کربلا را در آن سکنی داده بود، دفن شد. از آن پس این خانه را خرابه‌های شام نامیدند و شیعیان آن را زیارتگاه خود قرار دادند. عمارت آستانه طی سالیان چندین بار بازسازی و تعمیر شد و هم‌ اینک آستانۀ باشکوهی است که به همت مردم ایران و مساعی جمهوری اسلامی ایران برپا شده است، و همه‌ساله بسیاری از شیعیان جهان، به‌ویژه ایران، برای زیارت به آن‌جا می‌‌روند.


<br /> &nbsp;
<br /> &nbsp;
----
----
[[Category:دین اسلام]] [[Category:تاریخ و فرهنگ تشیع]]
[[Category:دین اسلام]] [[Category:تاریخ و فرهنگ تشیع]]

نسخهٔ ‏۱۱ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۲۱:۲۷

آستانۀ حضرت رقیه (س) Hazrat Ruqayya's threshold
مدفن رقیه (س)، دختر خردسال امام حسین (ع)، واقع در شام. در بسیاری از منابع معتبر تاریخی نامی از رقیه به عنوان دختر امام حسین (ع) نیست، اما برخی مورخان از او به‌عنوان یکی از دختران سیدالشهدا (ع) که در خردسالی از دنیا رفته است، نام برده‌اند. بنابر مشهور، رقیه در ۵سالگی در اسارت یزید بن معاویه در شهر شام بر اثر تالمات روحی درگذشت (صفر ۶۱ق) و در همان خانۀ بسیار ساده‌ای که یزید اسرای کربلا را در آن سکنی داده بود، دفن شد. از آن پس این خانه را خرابه‌های شام نامیدند و شیعیان آن را زیارتگاه خود قرار دادند. عمارت آستانه طی سالیان چندین بار بازسازی و تعمیر شد و هم‌ اینک آستانۀ باشکوهی است که به همت مردم ایران و مساعی جمهوری اسلامی ایران برپا شده است، و همه‌ساله بسیاری از شیعیان جهان، به‌ویژه ایران، برای زیارت به آن‌جا می‌‌روند.