خارکوف، شهر: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱۹: خط ۱۹:
[[File:19005000.jpg|thumb|کليساي ارتدکس خارکوف]]
[[File:19005000.jpg|thumb|کليساي ارتدکس خارکوف]]


(به اوکراینی: خارْکیف<ref>Kharkiv</ref>) شهری مهم در شرق [[اوکراین]]، و مرکز استان خارکوف، در ۴۰۰کیلومتری [[کیف، شهر|کیِف]]<ref>Kiev</ref> و ۴۰کیلومتری جنوب مرز آن با فدراسیون [[روسیه]]. ۱,۴۳۵,۲۰۰ نفر جمعیت دارد (۲۰۰۳). شهری صنعتی و تقاطع مهم شبکه راه‌آهن است، که در محل تلاقی رودهای خارکوف، لوپان<ref>Lopan</ref> و اودی<ref>Udy </ref> واقع شده است و در نزدیکی معادن زغال‌سنگِ [[دونتس، حوضه|حوضۀ دونتس]]<ref>Donets Basin </ref> و معادن آهن [[کریووی روک]]<ref>Krivoy Rog </ref> قرار دارد. دارای کارخانه‌های ابزارسازی، واگن‌سازی، و تولید ماشین‌آلات کشاورزی، مواد معدنی و شیمیایی است. [[قزاق (مردم شناسی)|قزاق‌ها]]<ref>Cossacks</ref> در ۱۶۵۴ خارکوف را به منزلۀ شهر و قلعه‌ای مرزی در برابر حمله‌های [[تاتار|تاتارها]] بنا کردند؛ در اواسط قرن ۱۸ به مرکز اداری و فرهنگی اوکراین روسیه<ref>Russian Ukraine </ref> تبدیل شد. از ۱۹۱۹ تا ۱۹۳۴، مرکز جمهوری سوسیالیستی اوکراین شوروی بود و سپس کیف جایگزین آن شد. دارای چندین بنای تاریخی متعلق به قرون ۱۷ تا ۱۹ است. دانشگاه خارکوف در ۱۸۰۵ تأسیس شد. این شهر در [[جنگ داخلی روسیه]]<ref>Russian Civil War</ref> و نیز [[جنگ جهانی اول]]<ref>World War I</ref> به‌شدت آسیب دید. در [[جنگ جهانی دوم]]<ref>World War II</ref>، به اشغال نیروهای [[آلمان]] (۱۹۴۱ـ۱۹۴۳) درآمد و متحمل خسارت سنگینی شد.
(به اوکراینی: خارْکیف<ref>Kharkiv</ref>) شهری مهم در شرق [[اوکراین]]<ref>Ukraine</ref>، و مرکز استان خارکوف، در ۴۰۰کیلومتری [[کیف، شهر|کیِف]]<ref>Kiev</ref> و ۴۰کیلومتری جنوب مرز آن با فدراسیون [[روسیه]]. ۱,۴۳۵,۲۰۰ نفر جمعیت دارد (۲۰۰۳). شهری صنعتی و تقاطع مهم شبکه راه‌آهن است، که در محل تلاقی رودهای خارکوف، لوپان<ref>Lopan</ref> و اودی<ref>Udy </ref> واقع شده است و در نزدیکی معادن زغال‌سنگِ [[دونتس، حوضه|حوضۀ دونتس]]<ref>Donets Basin </ref> و معادن آهن [[کریووی روک]]<ref>Krivoy Rog </ref> قرار دارد. دارای کارخانه‌های ابزارسازی، واگن‌سازی، و تولید ماشین‌آلات کشاورزی، مواد معدنی و شیمیایی است. [[قزاق (مردم شناسی)|قزاق‌ها]]<ref>Cossacks</ref> در ۱۶۵۴ خارکوف را به منزلۀ شهر و قلعه‌ای مرزی در برابر حمله‌های [[تاتار|تاتارها]] بنا کردند؛ در اواسط قرن ۱۸ به مرکز اداری و فرهنگی اوکراین روسیه<ref>Russian Ukraine </ref> تبدیل شد. از ۱۹۱۹ تا ۱۹۳۴، مرکز جمهوری سوسیالیستی اوکراین شوروی بود و سپس کیف جایگزین آن شد. دارای چندین بنای تاریخی متعلق به قرون ۱۷ تا ۱۹ است. دانشگاه خارکوف در ۱۸۰۵ تأسیس شد. این شهر در [[جنگ داخلی روسیه]]<ref>Russian Civil War</ref> و نیز [[جنگ جهانی اول]]<ref>World War I</ref> به‌شدت آسیب دید. در [[جنگ جهانی دوم]]<ref>World War II</ref>، به اشغال نیروهای [[آلمان]] (۱۹۴۱ـ۱۹۴۳) درآمد و متحمل خسارت سنگینی شد.


<!--19005000-->
<!--19005000-->

نسخهٔ ‏۵ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۶:۳۳

خارکوف، شهر
کشور اوکراین
نام فارسی خارْکوف
نام لاتین Kharkov
جمعیت 1,435,200 نفر
موقعیت شرق اوکراین
تولیدات و صنایع مهم ابزارسازی، واگن‌سازی و تولید ماشین‌آلات کشاورزی، مواد معدنی و شیمیایی
برخی بناهای مهم چندین بنای تاریخی متعلق به قرون 17 تا 19
استان یا ایالت خارکوف

خارْکوف، شهر (Kharkov)

کليساي ارتدکس خارکوف

(به اوکراینی: خارْکیف[۱]) شهری مهم در شرق اوکراین[۲]، و مرکز استان خارکوف، در ۴۰۰کیلومتری کیِف[۳] و ۴۰کیلومتری جنوب مرز آن با فدراسیون روسیه. ۱,۴۳۵,۲۰۰ نفر جمعیت دارد (۲۰۰۳). شهری صنعتی و تقاطع مهم شبکه راه‌آهن است، که در محل تلاقی رودهای خارکوف، لوپان[۴] و اودی[۵] واقع شده است و در نزدیکی معادن زغال‌سنگِ حوضۀ دونتس[۶] و معادن آهن کریووی روک[۷] قرار دارد. دارای کارخانه‌های ابزارسازی، واگن‌سازی، و تولید ماشین‌آلات کشاورزی، مواد معدنی و شیمیایی است. قزاق‌ها[۸] در ۱۶۵۴ خارکوف را به منزلۀ شهر و قلعه‌ای مرزی در برابر حمله‌های تاتارها بنا کردند؛ در اواسط قرن ۱۸ به مرکز اداری و فرهنگی اوکراین روسیه[۹] تبدیل شد. از ۱۹۱۹ تا ۱۹۳۴، مرکز جمهوری سوسیالیستی اوکراین شوروی بود و سپس کیف جایگزین آن شد. دارای چندین بنای تاریخی متعلق به قرون ۱۷ تا ۱۹ است. دانشگاه خارکوف در ۱۸۰۵ تأسیس شد. این شهر در جنگ داخلی روسیه[۱۰] و نیز جنگ جهانی اول[۱۱] به‌شدت آسیب دید. در جنگ جهانی دوم[۱۲]، به اشغال نیروهای آلمان (۱۹۴۱ـ۱۹۴۳) درآمد و متحمل خسارت سنگینی شد.



  1. Kharkiv
  2. Ukraine
  3. Kiev
  4. Lopan
  5. Udy
  6. Donets Basin
  7. Krivoy Rog
  8. Cossacks
  9. Russian Ukraine
  10. Russian Civil War
  11. World War I
  12. World War II