ینگی امام: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:


ینگی امام <br>
ینگی امام <br>
روستایی کهن در شهرستان ساوجبلاغ استان البرز، در مسیر جاده کرج ـ هشتگرد، امامزاده و کاروانسرای آن مشهور است. بنای این امامزاده به دوره صفوی بر‌می‌گردد و می‌گویند دو تن از اولاد امام موسی کاظم (ع) به نام‌های هادی و علی‌النقی در آن‌جا مدفونند و چون کشف آن تازگی داشت آن را ینگی امام خواندند. ینگی در ترکی به معنای تازه و نو است. در فاصله کمی از امامزاده، کاروانسرایی قرار دارد که ظاهراً در زمان شاه عباس صفوی ساخته شده و زیبایی و تناسبی تحسین‌برانگیز داشته است. در دوره قاجاریه آن را تعمیر و به میهمانخانه تبدیل کردند.
روستایی کهن در شهرستان [[ساوجبلاغ]] [[استان البرز]]، در مسیر جاده کرج ـ هشتگرد، امامزاده و کاروانسرای آن مشهور است. بنای این امامزاده به دورۀ [[صفویه|صفوی]] بر‌می‌گردد و می‌گویند دو تن از اولاد [[امام موسی کاظم]] (ع) به نام‌های هادی و علی‌النقی در آن‌جا مدفونند و چون کشف آن تازگی داشت آن را ینگی امام خواندند. ینگی در ترکی به معنای تازه و نو است. در فاصلۀ کمی از امامزاده، کاروانسرایی قرار دارد که ظاهراً در زمان [[شاه عباس کبیر|شاه عباس صفوی]] ساخته شده و زیبایی و تناسبی تحسین‌برانگیز داشته است. در دورۀ [[قاجاریه، سلسله|قاجاریه]] آن را تعمیر و به میهمانخانه تبدیل کردند.
بخش عمدۀ این کاروانسرا طی دورۀ پهلوی و پس از انقلاب تخریب شده است.
 
با گسترش شهر هشتگرد، در حال حاضر ینگی امام به شهر اضافه شده‌، و اکنون ورودی شهر هشتگرد از جاده قدیم کرج به سمت قزوین می‌باشد.
----
 
 
 
 
<br><!--42104500-->
<br><!--42104500-->
[[رده:جغرافیای ایران]]
[[رده:جغرافیای ایران]]

نسخهٔ ‏۲۰ سپتامبر ۲۰۲۲، ساعت ۰۶:۵۸

ینگی امام
روستایی کهن در شهرستان ساوجبلاغ استان البرز، در مسیر جاده کرج ـ هشتگرد، امامزاده و کاروانسرای آن مشهور است. بنای این امامزاده به دورۀ صفوی بر‌می‌گردد و می‌گویند دو تن از اولاد امام موسی کاظم (ع) به نام‌های هادی و علی‌النقی در آن‌جا مدفونند و چون کشف آن تازگی داشت آن را ینگی امام خواندند. ینگی در ترکی به معنای تازه و نو است. در فاصلۀ کمی از امامزاده، کاروانسرایی قرار دارد که ظاهراً در زمان شاه عباس صفوی ساخته شده و زیبایی و تناسبی تحسین‌برانگیز داشته است. در دورۀ قاجاریه آن را تعمیر و به میهمانخانه تبدیل کردند. بخش عمدۀ این کاروانسرا طی دورۀ پهلوی و پس از انقلاب تخریب شده است.

با گسترش شهر هشتگرد، در حال حاضر ینگی امام به شهر اضافه شده‌، و اکنون ورودی شهر هشتگرد از جاده قدیم کرج به سمت قزوین می‌باشد.