درویش رضا منظمی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲۸: خط ۲۸:
    
    


نوازنده‌ی ایرانی کمانچه و مدرس موسیقی. از سال اول دبیرستان، به صورت خودآموز یادگیری کمانچه را آغاز کرد. از سال 1340 به مدت پنج سال نزد [[حسین یاحقی|حسین‏ یاحقى]] و مدتى نیز در [[هنرستان موسیقی ملی|هنرستان موسیقى ملی]] به آموزش علمی این ساز  و ویولن پرداخت. منظمی بعد از این دوره، در دانشكده‌ی هنرهاى زیباى دانشگاه تهران نزد [[نورعلی برومند|نورعلى برومند]] و دكتر [[داریوش صفوت]]، ردیف‌هاى [[میرزا عبدالله|میرزا عبداللَّه]] را نیز فراگرفته و از این دانشکده با مدرک لیسانس موسیقی در رشته‌ی نوازندگی کمانچه فارغ‌التحصیل شده است.   
نوازنده‌ی ایرانی کمانچه و مدرس موسیقی. از سال اول دبیرستان، به صورت خودآموز یادگیری کمانچه را آغاز کرد. از سال 1340 به مدت پنج سال نزد [[حسین یاحقی|حسین‏ یاحقى]] و مدتى نیز در [[هنرستان موسیقی ملی|هنرستان موسیقى ملی]] به آموزش علمی این ساز  و ویولن پرداخت. منظمی بعد از این دوره، در [[دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران|دانشكده‌ی هنرهاى زیباى دانشگاه تهران]] نزد [[نورعلی برومند|نورعلى برومند]] و دكتر [[داریوش صفوت]]، ردیف‌هاى [[میرزا عبدالله|میرزا عبداللَّه]] را نیز فراگرفته و از این دانشکده با مدرک لیسانس موسیقی در رشته‌ی نوازندگی کمانچه فارغ‌التحصیل شده است.   


از فعالیت‌های مهم منظمی به همکاری با [[محمدرضا لطفی]] در تاسیس و تشکیل [[گروه شیدا]] و اجرای برنامه‌های متعددی با این گروه در رادیو- تلویزیون، [[جشن هنر شیراز]] و جشن طوس می‌توان اشاره کرد. او از اوائل انقلاب اسلامی، با ترک گروه شیدا به خرم‌آباد برگشته و در آنجا ضمن تدریس موسیقی و معلمی در دبیرستان‌ها کنسرت‌هایی نیز برگزار کرده است. منظمی در سال 1369، به دعوت دانشكده‌ی هنرهاى زیبا براى تدریس به تهران آمده و از آن زمان به تدریس ردیف‏‌هاى میرزا عبداللَّه مشغول است. او ضمن تدریس در دانشگاه، در بخش معاونت آموزش حوزه‌ی هنرى سازمان تبلیغات اسلامى نیز کمانچه و ردیف تدریس کرده و همزمان نیز مدرک کارشناسی ارشد خود را گرفته است. از فعالیت‌های دیگر منظمی به عضویت در شورای عالی شعر و موسیقی صدا و سیما، عضویت در شورای قیمت‌گذاری مرکز موسیقی و سرود صدا و سیما و ریاست دانشکده‌ی هنرهای زیبا (برای مدتی کوتاه) می‌توان اشاره کرد. او همچنین به همراه [[گروه عارف]] (با سرپرستی [[پرویز مشکاتیان]] و خوانندگی [[علیرضا افتخاری]]) کنسرت‌های متعددی در شهرهای مختلف ایران و کشورهایی چون آلمان، سوئیس و فرانسه برگزار کرده است.   
از فعالیت‌های مهم منظمی به همکاری با [[محمدرضا لطفی]] در تاسیس و تشکیل [[گروه شیدا]] و اجرای برنامه‌های متعددی با این گروه در رادیو- تلویزیون، [[جشن هنر شیراز]] و جشن طوس می‌توان اشاره کرد. او از اوائل انقلاب اسلامی، با ترک گروه شیدا به خرم‌آباد برگشته و در آنجا ضمن تدریس موسیقی و معلمی در دبیرستان‌ها کنسرت‌هایی نیز برگزار کرده است. منظمی در سال 1369، به دعوت دانشكده‌ی هنرهاى زیبا براى تدریس به تهران آمده و از آن زمان به تدریس ردیف‏‌هاى میرزا عبداللَّه مشغول است. او ضمن تدریس در دانشگاه، در بخش معاونت آموزش حوزه‌ی هنرى سازمان تبلیغات اسلامى نیز کمانچه و ردیف تدریس کرده و همزمان نیز مدرک کارشناسی ارشد خود را گرفته است. از فعالیت‌های دیگر منظمی به عضویت در شورای عالی شعر و موسیقی صدا و سیما، عضویت در شورای قیمت‌گذاری مرکز موسیقی و سرود صدا و سیما و ریاست دانشکده‌ی هنرهای زیبا (برای مدتی کوتاه) می‌توان اشاره کرد. او همچنین به همراه [[گروه عارف]] (با سرپرستی [[پرویز مشکاتیان]] و خوانندگی [[علیرضا افتخاری]]) کنسرت‌های متعددی در شهرهای مختلف ایران و کشورهایی چون [[آلمان]]، [[سوییس|سوئیس]] و [[فرانسه]] برگزار کرده است.   


صدای ساز منظمی را در آلبوم‌های استودیویی و کنسرتی گروه‌های شیدا و عارف می‌توان شنید.  
صدای ساز منظمی را در آلبوم‌های استودیویی و کنسرتی گروه‌های شیدا و عارف می‌توان شنید.  

نسخهٔ کنونی تا ‏۸ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۹:۲۲

درویش‌رضا منظمی
زادروز الشتر 16 فروردین 1318ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل فوق لیسانس موسیقی- دانشكده‌ی هنرهاى زیباى دانشگاه تهران  
شغل و تخصص اصلی نوازنده‌ی کمانچه
سبک سنتی
گروه مقاله موسیقی
درویش‌رضا منظمی
درویش‌رضا منظمی

درویش‌رضا منظمى (الشتر 16 فروردین 1318ش- )


نوازنده‌ی ایرانی کمانچه و مدرس موسیقی. از سال اول دبیرستان، به صورت خودآموز یادگیری کمانچه را آغاز کرد. از سال 1340 به مدت پنج سال نزد حسین‏ یاحقى و مدتى نیز در هنرستان موسیقى ملی به آموزش علمی این ساز و ویولن پرداخت. منظمی بعد از این دوره، در دانشكده‌ی هنرهاى زیباى دانشگاه تهران نزد نورعلى برومند و دكتر داریوش صفوت، ردیف‌هاى میرزا عبداللَّه را نیز فراگرفته و از این دانشکده با مدرک لیسانس موسیقی در رشته‌ی نوازندگی کمانچه فارغ‌التحصیل شده است.

از فعالیت‌های مهم منظمی به همکاری با محمدرضا لطفی در تاسیس و تشکیل گروه شیدا و اجرای برنامه‌های متعددی با این گروه در رادیو- تلویزیون، جشن هنر شیراز و جشن طوس می‌توان اشاره کرد. او از اوائل انقلاب اسلامی، با ترک گروه شیدا به خرم‌آباد برگشته و در آنجا ضمن تدریس موسیقی و معلمی در دبیرستان‌ها کنسرت‌هایی نیز برگزار کرده است. منظمی در سال 1369، به دعوت دانشكده‌ی هنرهاى زیبا براى تدریس به تهران آمده و از آن زمان به تدریس ردیف‏‌هاى میرزا عبداللَّه مشغول است. او ضمن تدریس در دانشگاه، در بخش معاونت آموزش حوزه‌ی هنرى سازمان تبلیغات اسلامى نیز کمانچه و ردیف تدریس کرده و همزمان نیز مدرک کارشناسی ارشد خود را گرفته است. از فعالیت‌های دیگر منظمی به عضویت در شورای عالی شعر و موسیقی صدا و سیما، عضویت در شورای قیمت‌گذاری مرکز موسیقی و سرود صدا و سیما و ریاست دانشکده‌ی هنرهای زیبا (برای مدتی کوتاه) می‌توان اشاره کرد. او همچنین به همراه گروه عارف (با سرپرستی پرویز مشکاتیان و خوانندگی علیرضا افتخاری) کنسرت‌های متعددی در شهرهای مختلف ایران و کشورهایی چون آلمان، سوئیس و فرانسه برگزار کرده است.

صدای ساز منظمی را در آلبوم‌های استودیویی و کنسرتی گروه‌های شیدا و عارف می‌توان شنید.