ابراهیم نظری سنگرودی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱۱: خط ۱۱:
|ملیت=ایرانی
|ملیت=ایرانی
|محل زندگی=
|محل زندگی=
|تحصیلات و محل تحصیل= هنرستان عالی موسیقی  
|تحصیلات و محل تحصیل= لیسانس هنرستان عالی موسیقی  
| شغل و تخصص اصلی = نوازنده‌ی فلوت، آهنگ‌ساز و رهبر ارکستر
| شغل و تخصص اصلی = نوازنده‌ی فلوت، آهنگ‌ساز و رهبر ارکستر
|سبک = موسیقی کلاسیک
|سبک = موسیقی کلاسیک
خط ۲۸: خط ۲۸:




نوازنده‌ی فلوت، آهنگ‌ساز و رهبر ایرانی ارکستر. از سال اول متوسطه (1346) وارد [[هنرستان عالی موسیقی]] و بعد از طى دوره‌ی عالى، موفق به دریافت مدرک لیسانس شد. او در این دوره فلوت را نزد پروفسور الکساندر و پروفسور یوهان ریستا، هارمونی را نزد [[حسین ناصحی]]، ارکستراسیون را با [[مرتضی حنانه]] و سلفژ را نیز در کلاس [[مصطفی کمال پورتراب (تهران ۱۳۰۳ش)|مصطفی کمال پورتراب]] آموخته است. از دیگر اساتید او می‌توان فریده بهبود (پیانو) و دکتر امین شهمیری (مبانی فیزیک آکوستیک) را نام برد.


نظری از سال 1350 تا سال 1355 در اركستر اپراى تهران و اركستر بزرگ رادیو ایران به عنوان نوازنده‌ی فلوت و پیکولو به كار مشغول شد. در سال 1356 تا زمان پیروزى انقلاب اسلامى كه در شیراز بود، رهبرى اركستر مجلسى رادیو و تلویزیون شیراز را به عهده داشت. در سال 1358 با مراجعه به تهران به [[ارکستر سمفونیک تهران|اركستر سمفونیك]] پیوست و به عنوان آهنگ‌ساز، رهبر مهمان و نوازنده با این ارکستر همکاری کرد. نظری پس از اتمام تحصیلات، دوره‌های آهنگ‌سازی و رهبری ارکستر را نزد [[حشمت سنجری]] و سال‌ها بعد تحت نظر پروفسور یوری گذرانده است.
نوازنده‌ی [[فلوت]]، آهنگ‌ساز و رهبر ایرانی ارکستر. از سال اول متوسطه (1346ش) وارد [[هنرستان عالی موسیقی]] و بعد از طى دوره‌ی عالى، موفق به دریافت مدرک لیسانس شد. او در این دوره فلوت را نزد پروفسور الکساندر و پروفسور یوهان ریستا، [[هارمونی]] را نزد [[حسین ناصحی]]، ارکستراسیون را با [[مرتضی حنانه]] و [[سلفژ]] را نیز در کلاس [[مصطفی کمال پورتراب (تهران ۱۳۰۳ش)|مصطفی کمال پورتراب]] آموخته است. از دیگر اساتید او می‌توان [[بهبود، فریده (تهران ۱۳۲۲ش )|فریده بهبود]] ([[پیانو]]) و دکتر [[شهمیری، امین (بابل ۱۳۰۵ش)|امین شهمیری]] (مبانی فیزیک آکوستیک) را نام برد.  


نظری آهنگ‌سازى را با ساخت قطعات متعددى در فرم‏‌هاى مختلف براى اركستر سمفونیك و تعداد زیادى سرود و كارهاى متعدد دیگر براى صدا و سیما شروع کرد. وی در کنار فعالیت در ارکستر سمفونیک تهران، رهبری دائم ارکستر سمفونیک فرهنگسرای بهمن را به عهده داشته و در دو کنسرت نیز به عنوان رهبر میهمان، ارکستر سمفونیک صدا و سیما را هدایت کرده است. او از بنیان‌گذاران جشنواره‌ی موسیقی فجر است و در دوره‌های اول تا چهارم، دبیری جشنواره را نیز به عهده داشته است. علاوه بر این در دوره‌های دوم (1365) و بیست و یکم (1384) این جشنواره نیز مورد تقدیر قرار گرفته است. از افتخارات دیگر او می‌توان به دریافت نشان درجه‌ی یک هنری (معادل دکترا) از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد.
نظری از سال 1350 تا سال 1355ش در ارکستر اپراى تهران و ارکستر بزرگ رادیو ایران به عنوان نوازنده‌ی فلوت و [[پیکولو]] به کار مشغول شد. در سال 1356ش تا زمان پیروزى [[انقلاب اسلامی ایران|انقلاب اسلامى]] که در [[شیراز، شهر|شیراز]] بود، رهبرى [[ارکستر مجلسی|ارکستر مجلسى]] رادیو و تلویزیون شیراز را به عهده داشت. در سال 1358ش با مراجعه به تهران به [[ارکستر سمفونیک تهران|ارکستر سمفونیک]] پیوست و به عنوان آهنگ‌ساز، رهبر مهمان و نوازنده با این ارکستر همکاری کرد. نظری پس از اتمام تحصیلات، دوره‌های آهنگ‌سازی و رهبری ارکستر را نزد [[حشمت سنجری]] و سال‌ها بعد تحت نظر پروفسور یوری گذرانده است.


از فعالیت‌های دیگر نظری می‌توان به تشکیل ارکستر ارغنون در پاییز سال ۱۳۹۳ اشاره کرد. سرپرستی این ارکستر را سجاد پورقناد به عهده دارد. او همچنین در تولید آلبوم‌های موسیقی متعددی، به عنوان آهنگ‌ساز یا نوازنده، مشارکت داشته است.
نظری آهنگ‌سازى را با ساخت قطعات متعددى در فرم‏‌هاى مختلف براى ارکستر سمفونیک و تعداد زیادى سرود و کارهاى متعدد دیگر براى صدا و سیما شروع کرد. وی در کنار فعالیت در ارکستر سمفونیک تهران، رهبری دائم ارکستر سمفونیک [[فرهنگسرای بهمن]] را به عهده داشته و در دو کنسرت نیز به عنوان رهبر میهمان، ارکستر سمفونیک صدا و سیما را هدایت کرده است. او از بنیان‌گذاران جشنواره‌ی موسیقی فجر است و در دوره‌های اول تا چهارم، دبیری جشنواره را نیز به عهده داشته است. علاوه بر این در دوره‌های دوم (1365ش) و بیست و یکم (1384ش) این جشنواره نیز مورد تقدیر قرار گرفته است. از افتخارات دیگر او می‌توان به دریافت نشان درجه‌ی یک هنری (معادل دکترا) از طرف [[وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی]] اشاره کرد.
 
از فعالیت‌های دیگر نظری می‌توان به تشکیل ارکستر ارغنون در پاییز سال ۱۳۹۳ش اشاره کرد. سرپرستی این ارکستر را سجاد پورقناد به عهده دارد. او همچنین در تولید آلبوم‌های موسیقی متعددی، به عنوان آهنگ‌ساز یا نوازنده، مشارکت داشته است.
[[رده:موسیقی]]
[[رده:موسیقی]]
[[رده:ایران - اشخاص]]
[[رده:ایران - اشخاص]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۵ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۸:۱۷

ابراهیم نظری سنگرودی
زادروز تهران 1331ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل لیسانس هنرستان عالی موسیقی  
شغل و تخصص اصلی نوازنده‌ی فلوت، آهنگ‌ساز و رهبر ارکستر
سبک موسیقی کلاسیک
گروه مقاله موسیقی
جوایز و افتخارات نشان درجه‌ی یک هنری (معادل دکترا) از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
ابراهیم نظری سنگرودی
ابراهیم نظری سنگرودی

ابراهیم نظرى سنگرودى (تهران 1331ش- )


نوازنده‌ی فلوت، آهنگ‌ساز و رهبر ایرانی ارکستر. از سال اول متوسطه (1346ش) وارد هنرستان عالی موسیقی و بعد از طى دوره‌ی عالى، موفق به دریافت مدرک لیسانس شد. او در این دوره فلوت را نزد پروفسور الکساندر و پروفسور یوهان ریستا، هارمونی را نزد حسین ناصحی، ارکستراسیون را با مرتضی حنانه و سلفژ را نیز در کلاس مصطفی کمال پورتراب آموخته است. از دیگر اساتید او می‌توان فریده بهبود (پیانو) و دکتر امین شهمیری (مبانی فیزیک آکوستیک) را نام برد.

نظری از سال 1350 تا سال 1355ش در ارکستر اپراى تهران و ارکستر بزرگ رادیو ایران به عنوان نوازنده‌ی فلوت و پیکولو به کار مشغول شد. در سال 1356ش تا زمان پیروزى انقلاب اسلامى که در شیراز بود، رهبرى ارکستر مجلسى رادیو و تلویزیون شیراز را به عهده داشت. در سال 1358ش با مراجعه به تهران به ارکستر سمفونیک پیوست و به عنوان آهنگ‌ساز، رهبر مهمان و نوازنده با این ارکستر همکاری کرد. نظری پس از اتمام تحصیلات، دوره‌های آهنگ‌سازی و رهبری ارکستر را نزد حشمت سنجری و سال‌ها بعد تحت نظر پروفسور یوری گذرانده است.

نظری آهنگ‌سازى را با ساخت قطعات متعددى در فرم‏‌هاى مختلف براى ارکستر سمفونیک و تعداد زیادى سرود و کارهاى متعدد دیگر براى صدا و سیما شروع کرد. وی در کنار فعالیت در ارکستر سمفونیک تهران، رهبری دائم ارکستر سمفونیک فرهنگسرای بهمن را به عهده داشته و در دو کنسرت نیز به عنوان رهبر میهمان، ارکستر سمفونیک صدا و سیما را هدایت کرده است. او از بنیان‌گذاران جشنواره‌ی موسیقی فجر است و در دوره‌های اول تا چهارم، دبیری جشنواره را نیز به عهده داشته است. علاوه بر این در دوره‌های دوم (1365ش) و بیست و یکم (1384ش) این جشنواره نیز مورد تقدیر قرار گرفته است. از افتخارات دیگر او می‌توان به دریافت نشان درجه‌ی یک هنری (معادل دکترا) از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد.

از فعالیت‌های دیگر نظری می‌توان به تشکیل ارکستر ارغنون در پاییز سال ۱۳۹۳ش اشاره کرد. سرپرستی این ارکستر را سجاد پورقناد به عهده دارد. او همچنین در تولید آلبوم‌های موسیقی متعددی، به عنوان آهنگ‌ساز یا نوازنده، مشارکت داشته است.