تفرش، شهرستان: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱۵: خط ۱۵:
| برخی بناهای مهم =  
| برخی بناهای مهم =  
| شهر ها و آبادی های مهم = تفرش، فرمهین، بازرجان، شهراب، فشک، خانک، و جفتان
| شهر ها و آبادی های مهم = تفرش، فرمهین، بازرجان، شهراب، فشک، خانک، و جفتان
}}تَفْرِش، شهرستان
}}تفرش، شهرستان   (County) Tafresh
 
واقع در شمال غربیِ مناطق مرکزی [[ایران]] و در نواحی مرکزی [[مرکزی، استان|استان مرکزی]]، مشتمل بر بخش‌ (با 4 دهستان و بیش از 70 روستای مسکونی) و با مرکزیت اداری [[تفرش، شهر|شهر تفرش]]. از شمال به [[ساوه، شهرستان|شهرستان ساوه]]، از شرق به شهرستان قم (در [[قم، استان|استان قم]])، از جنوب به [[آشتیان، شهرستان|شهرستان‌ آشتیان]]، از جنوب غربی و غرب به [[فراهان، شهرستان|شهرستان فراهان]] و از غرب شمالی به [[کمیجان، شهرستان|شهرستان کمیجان]] محدود است. عمدتاً کوهستانی است و رودخانه‌های قره‌چای و آب‌کمر از عمده‌ترین رودهای آن است. اقلیم این شهرستان در نواحی کوهستانی معتدل مایل به سرد تا سرد است و در کوهپایه‌ها و دشت‌ها معتدل است و از نظر بارندگی جزو نواحی نیمه‌خشک تا خشک به‌‌شمار می‌آید. جمعیت آن 24,913نفر است (1395ش) و مهم‌ترین شهرها و آبادی‌های آن عبارتند از: تفرش، بازرجان، خانک، خرازان و شهراب. راه [[ساوه، شهر|ساوه]] به تفرش، [[فرمهین]]، [[اراک، شهر|اراک]]، و [[کمیجان، شهر|کمیجان]] و نیز راه تفرش به [[آشتیان، شهر|آشتیان]]، شبکۀ راه‌های ارتباطی آن را تشکیل می‌دهند. غلات، خشکبار، پیاز، انگور، و انواع میوه، حبوبات، سبزیجات، گلیم، و جاجیم از محصولات آن است. مردم تفرش شیعۀ دوازده‌امامی‌اند و به زبان‌های فارسی و ترکی سخن می‌گویند.
----
 


شهرستانی در نواحی مرکزی استان مرکزی، مشتمل بر بخش‌های مرکزی و فراهان با مرکزیت اداری شهر تَفرِش. از شمال به شهرستان ساوه، از شرق به شهرستان قم، از جنوب به شهرستان‌های آشتیان و اراک و از غرب به شهرستان کمیجان محدود است. عمدتاً کوهستانی است و کوه‌های بلندی چون کوه گوجه (۳,۱۴۱ متر)، کلاه، دوبرادران، امجک، و گون‌قرمز در آن جای دارند. بخش فراهان این شهرستان در کوه‌پایه‌های جنوبی همین کوه‌ها قرار دارد و رودخانه‌های قره‌چای و آب‌کمر از عمده‌ترین رودهای آن است. اقلیم این شهرستان در نواحی کوهستانی معتدل مایل به سرد تا سرد است و در کوه‌پایه‌ها و دشت فراهان معتدل است و از نظر بارندگی جزو نواحی نیمه‌خشک تا خشک به‌‌شمار می‌آید. جمعیت آن ۴۸,۵۹۱ نفر است (۱۳۸۵) و مهم‌ترین شهرها و آبادی‌های آن عبارت‌اند از تفرش، فرمهین، بازرجان، شهراب، فشک، خانک، و جفتان. راه ساوه به تفرش، فرمهین، اراک، و کمیجان و نیز راه تفرش به آشتیان، شبکۀ راه‌های ارتباطی آن را تشکیل می‌دهند. غلات، خشکبار، پیاز، انگور، و انواع میوه، حبوبات، سبزیجات، گلیم، و جاجیم از محصولات آن است.


<br/> <!--14179700-->
<br/> <!--14179700-->


[[Category:جغرافیای ایران]] [[Category:مرکزی]]
[[Category:جغرافیای ایران]] [[Category:مرکزی]]

نسخهٔ ‏۲۳ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۵:۲۸

تفرش، شهرستان
کشور پرونده:Flag of Iran.svg ایران
استان مرکزی
بخش مرکزی و فراهان
جمعیت ۴۸,۵۹۱ نفر(۱۳۸۵ش)
موقعیت جنوب شهرستان ساوه، غرب شهرستان قم، شمال شهرستان‌های آشتیان و اراک و شرق شهرستان کمیجان
نوع اقلیم در نواحی کوهستانی معتدل مایل به سرد تا سرد - در کوه‌پایه‌ها و دشت فراهان معتدل
تولیدات و صنایع مهم غلات، خشکبار، پیاز، انگور، و انواع میوه، حبوبات، سبزیجات، گلیم، و جاجیم
شهر ها و آبادی های مهم تفرش، فرمهین، بازرجان، شهراب، فشک، خانک، و جفتان

تفرش، شهرستان (County) Tafresh

واقع در شمال غربیِ مناطق مرکزی ایران و در نواحی مرکزی استان مرکزی، مشتمل بر بخش‌ (با 4 دهستان و بیش از 70 روستای مسکونی) و با مرکزیت اداری شهر تفرش. از شمال به شهرستان ساوه، از شرق به شهرستان قم (در استان قم)، از جنوب به شهرستان‌ آشتیان، از جنوب غربی و غرب به شهرستان فراهان و از غرب شمالی به شهرستان کمیجان محدود است. عمدتاً کوهستانی است و رودخانه‌های قره‌چای و آب‌کمر از عمده‌ترین رودهای آن است. اقلیم این شهرستان در نواحی کوهستانی معتدل مایل به سرد تا سرد است و در کوهپایه‌ها و دشت‌ها معتدل است و از نظر بارندگی جزو نواحی نیمه‌خشک تا خشک به‌‌شمار می‌آید. جمعیت آن 24,913نفر است (1395ش) و مهم‌ترین شهرها و آبادی‌های آن عبارتند از: تفرش، بازرجان، خانک، خرازان و شهراب. راه ساوه به تفرش، فرمهین، اراک، و کمیجان و نیز راه تفرش به آشتیان، شبکۀ راه‌های ارتباطی آن را تشکیل می‌دهند. غلات، خشکبار، پیاز، انگور، و انواع میوه، حبوبات، سبزیجات، گلیم، و جاجیم از محصولات آن است. مردم تفرش شیعۀ دوازده‌امامی‌اند و به زبان‌های فارسی و ترکی سخن می‌گویند.