جمال شورجه: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
{{جعبه زندگینامه
{{جعبه زندگینامه
|عنوان = جمال شورجه
|عنوان =  
|نام دیگر=
|نام دیگر=
|نام مستعار=
|نام مستعار=
خط ۲۷: خط ۲۷:




کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس ایرانی سینما و تلویزیون. فارغ‌التحصیل دوره‌ی کارشناسی کارگردانی از دانشکده‌ی سینما و تئاتر دانشگاه هنر تهران است. در سال 1356 وارد دانشگاه هنر شد. با وقوع انقلاب اسلامی و تعطیلی دانشگاه‌ها، از طرف انجمن اسلامی برای تحصیل در رشته‌ی سینما به مرکز اسلامی فیلم‌سازی تلویزیون رفت تا این که دانشگاه باز شد و ادامه‌ی تحصیل داد.  
کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس ایرانی سینما و تلویزیون. فارغ‌التحصیل دوره‌ی کارشناسی کارگردانی از دانشکده‌ی سینما و تئاتر [[دانشگاه هنر|دانشگاه هنر تهران]] است. در سال 1356 وارد دانشگاه هنر شد. با وقوع انقلاب اسلامی و تعطیلی دانشگاه‌ها، از طرف انجمن اسلامی برای تحصیل در رشته‌ی سینما به مرکز اسلامی فیلم‌سازی تلویزیون رفت تا این که دانشگاه باز شد و ادامه‌ی تحصیل داد.  


شورجه کار سینما را از سال 1363 با دستیاری کارگردان در فیلم‌هایی چون ''زندان دوله تو'' (رحیم رحیمی‌پور- 1363)، ''پرواز در شب'' (رسول ملاقلی‌پور- 1365)، ''شرایط عینی'' (احمد گرشاسبی- 1366) و ''الماس بنفش تو'' (رحیم رحیمی‌پور- 1368) آغاز کرد و اولین فیلم سینمایی خود را نیز در سال 1367 با موضوع جنگ تحمیلی ساخت. وی همزمان با شروع جنگ ایران و عراق با حکم ماموریت حوزه‌ی هنری به جبهه رفت تا اتفاقات آن‌جا را مستند و ضبط کند. بیشترین آثار شورجه در زمینه‌ی دفاع مقدس است و فیلم‌هایی همچون ''شب دهم، عملیات کرکوک، حماسه‌ی مجنون، وعده‌ی دیدار، یاس‌های پنهان و سی و سه'' روز را کارگردانی کرده است. فیلم ''سی و سه روز ر''وایت زنی مبارز در جنگ سی و سه‌ روزه‌ی لبنان را روایت می‌کند. وی همچنین در سریال‌های پرطرفداری چون ''مردان آنجلس و یوسف پیامبر'' به‌عنوان مشاور کارگردان در کنار فرج‌الله سلحشور حضور داشت. بعد از درگذشت سلحشور کارگردانی پروژه‌ی بزرگ «حضرت موسی (ع)» نیز به شورجه واگذار شده است.
شورجه کار سینما را از سال 1363 با دستیاری کارگردان در فیلم‌هایی چون ''زندان دوله تو'' (رحیم رحیمی‌پور- 1363)، ''[[پرواز در شب (فیلم)|پرواز در شب]]'' ([[ملاقلی پور، رسول (تهران ۱۳۳۴ـ۱۳۸۵ش)|رسول ملاقلی‌پور]]- 1365)، ''شرایط عینی'' (احمد گرشاسبی- 1366) و ''الماس بنفش تو'' (رحیم رحیمی‌پور- 1368) آغاز کرد و اولین فیلم سینمایی خود را نیز در سال 1367 با موضوع جنگ تحمیلی ساخت. وی همزمان با شروع جنگ ایران و عراق با حکم ماموریت حوزه‌ی هنری به جبهه رفت تا اتفاقات آن‌جا را مستند و ضبط کند. بیشترین آثار شورجه در زمینه‌ی دفاع مقدس است و فیلم‌هایی همچون ''شب دهم، عملیات کرکوک، حماسه‌ی مجنون، وعده‌ی دیدار، یاس‌های پنهان و سی و سه'' روز را کارگردانی کرده است. فیلم ''سی و سه روز ر''وایت زنی مبارز در جنگ سی و سه‌ روزه‌ی لبنان را روایت می‌کند. وی همچنین در سریال‌های پرطرفداری چون ''مردان آنجلس و یوسف پیامبر'' به‌عنوان مشاور کارگردان در کنار فرج‌الله سلحشور حضور داشت. بعد از درگذشت سلحشور کارگردانی پروژه‌ی بزرگ «حضرت موسی (ع)» نیز به شورجه واگذار شده است.




'''آثار سینمایی''': ''روزنه (کارگردان- ۱۳۶۷)؛ شب دهم (نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده- ۱۳۶۸)؛ عمليات كركوك (نویسنده و کارگردان- ۱۳۷۰)؛ لبه‌ی تيغ (نویسنده و کارگردان- ۱۳۷۱)؛ حماسه‌ی مجنون (نویسنده و کارگردان- ۱۳۷۱)؛ عبور از خط سرخ (کارگردان- ۱۳۷۴)؛ دايره‌ی سرخ (کارگردان- ۱۳۷۴)؛ خلبان (کارگردان- ۱۳۷۶)؛ باشگاه سری (کارگردان- ۱۳۷۷)؛ وعده‌ی ديدار (کارگردان- ۱۳۸۲)؛ 33 روز'' (۱۳۸۹).
'''آثار سینمایی''': ''روزنه'' (کارگردان- ۱۳۶۷)؛ ''[[شب دهم (تلویزیون)|شب دهم]]'' (نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده- ۱۳۶۸)؛ ''عمليات کرکوک'' (نویسنده و کارگردان- ۱۳۷۰)؛ ''لبه‌ی تيغ'' (نویسنده و کارگردان- ۱۳۷۱)؛ ''حماسه‌ی مجنون'' (نویسنده و کارگردان- ۱۳۷۱)؛ ''عبور از خط سرخ'' (کارگردان- ۱۳۷۴)؛ ''دايره‌ی سرخ'' (کارگردان- ۱۳۷۴)؛ ''خلبان'' (کارگردان- ۱۳۷۶)؛ ''باشگاه سری'' (کارگردان- ۱۳۷۷)؛ ''وعده‌ی ديدار'' (کارگردان- ۱۳۸۲)؛ ''33 روز'' (۱۳۸۹).


'''مجموعه‌های تلویزیونی''': ''روایت انقلاب'' (کارگردانی مشترک با جواد شمقدری- ۱۳۷۷)؛ ''پرونده‌های مجهول'' (1380)؛ ''شب چراغ'' (کارگردانی مشترک با امیر قویدل و مجید جوانمرد- 1381)؛ ''پرده‌ی عشق'' (۱۳۸2).
'''مجموعه‌های تلویزیونی''': ''روایت انقلاب'' (کارگردانی مشترک با جواد شمقدری- ۱۳۷۷)؛ ''پرونده‌های مجهول'' (1380)؛ ''شب چراغ'' (کارگردانی مشترک با [[قوی دل، امیر (مشهد ۱۳۲۶ـ تهران ۱۳۸۸ش)|امیر قویدل]] و مجید جوانمرد- 1381)؛ ''پرده‌ی عشق'' (۱۳۸2).
[[رده:سینما]]
[[رده:سینما]]
[[رده:ایران - اشخاص (سایر عوامل)]]
[[رده:ایران - اشخاص (سایر عوامل)]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۳ مارس ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۵۶

جمال شورجه
زادروز زنجان 22 بهمن 1333ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل کارشناسی کارگردانی- دانشکده‌ی سینما و تئاتر دانشگاه هنر تهران
شغل و تخصص اصلی کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس سینما و تلویزیون
آثار روزنه (کارگردان- ۱۳۶۷)؛ شب دهم (نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده- ۱۳۶۸)؛ عمليات كركوك (نویسنده و کارگردان- ۱۳۷۰)؛ لبه‌ی تيغ (نویسنده و کارگردان- ۱۳۷۱)؛ حماسه‌ی مجنون (نویسنده و کارگردان- ۱۳۷۱)؛ عبور از خط سرخ (کارگردان- ۱۳۷۴)؛ دايره‌ی سرخ (کارگردان- ۱۳۷۴)؛ خلبان (کارگردان- ۱۳۷۶)؛ باشگاه سری (کارگردان- ۱۳۷۷)؛ وعده‌ی ديدار (کارگردان- ۱۳۸۲)؛ 33 روز (۱۳۸۹)
گروه مقاله سینما
جمال شورجه
جمال شورجه

جمال شورجه (زنجان 22 بهمن 1333ش- )


کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس ایرانی سینما و تلویزیون. فارغ‌التحصیل دوره‌ی کارشناسی کارگردانی از دانشکده‌ی سینما و تئاتر دانشگاه هنر تهران است. در سال 1356 وارد دانشگاه هنر شد. با وقوع انقلاب اسلامی و تعطیلی دانشگاه‌ها، از طرف انجمن اسلامی برای تحصیل در رشته‌ی سینما به مرکز اسلامی فیلم‌سازی تلویزیون رفت تا این که دانشگاه باز شد و ادامه‌ی تحصیل داد.

شورجه کار سینما را از سال 1363 با دستیاری کارگردان در فیلم‌هایی چون زندان دوله تو (رحیم رحیمی‌پور- 1363)، پرواز در شب (رسول ملاقلی‌پور- 1365)، شرایط عینی (احمد گرشاسبی- 1366) و الماس بنفش تو (رحیم رحیمی‌پور- 1368) آغاز کرد و اولین فیلم سینمایی خود را نیز در سال 1367 با موضوع جنگ تحمیلی ساخت. وی همزمان با شروع جنگ ایران و عراق با حکم ماموریت حوزه‌ی هنری به جبهه رفت تا اتفاقات آن‌جا را مستند و ضبط کند. بیشترین آثار شورجه در زمینه‌ی دفاع مقدس است و فیلم‌هایی همچون شب دهم، عملیات کرکوک، حماسه‌ی مجنون، وعده‌ی دیدار، یاس‌های پنهان و سی و سه روز را کارگردانی کرده است. فیلم سی و سه روز روایت زنی مبارز در جنگ سی و سه‌ روزه‌ی لبنان را روایت می‌کند. وی همچنین در سریال‌های پرطرفداری چون مردان آنجلس و یوسف پیامبر به‌عنوان مشاور کارگردان در کنار فرج‌الله سلحشور حضور داشت. بعد از درگذشت سلحشور کارگردانی پروژه‌ی بزرگ «حضرت موسی (ع)» نیز به شورجه واگذار شده است.


آثار سینمایی: روزنه (کارگردان- ۱۳۶۷)؛ شب دهم (نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده- ۱۳۶۸)؛ عمليات کرکوک (نویسنده و کارگردان- ۱۳۷۰)؛ لبه‌ی تيغ (نویسنده و کارگردان- ۱۳۷۱)؛ حماسه‌ی مجنون (نویسنده و کارگردان- ۱۳۷۱)؛ عبور از خط سرخ (کارگردان- ۱۳۷۴)؛ دايره‌ی سرخ (کارگردان- ۱۳۷۴)؛ خلبان (کارگردان- ۱۳۷۶)؛ باشگاه سری (کارگردان- ۱۳۷۷)؛ وعده‌ی ديدار (کارگردان- ۱۳۸۲)؛ 33 روز (۱۳۸۹).

مجموعه‌های تلویزیونی: روایت انقلاب (کارگردانی مشترک با جواد شمقدری- ۱۳۷۷)؛ پرونده‌های مجهول (1380)؛ شب چراغ (کارگردانی مشترک با امیر قویدل و مجید جوانمرد- 1381)؛ پرده‌ی عشق (۱۳۸2).