عباسی (سکه شناسی): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(جایگزینی متن - '00-->\' به '00-->')
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


عبّاسی (سکه‌شناسی)<br>
عبّاسی (سکه‌شناسی)<br>
سکه‌ای نقره‌ای که در دورۀ سلطنت شاه‌عباس اول صفوی به‌منظور یکسان‌سازی پول رایج، ضرب و به‌نام او خوانده شد. وزن رسمی این سکه در ابتدا یک مثقال (۴.۶۴ گرم) بود، ولی بعد از آن کاهش یافت و در زمان شاه سلطان حسین صفوی به ۸۴ گندم (تقریباً&nbsp;۴.۲ گرم) رسید. هر عباسی را معادل چهار شاهی در نظر می‌گرفتند. نیم‌عباسی را که سکه‌ای نقره‌ای بود معمولاً به‌نام پدر شاه‌عباس، «خدابنده» می‌نامیدند. در اواخر دورۀ قاجار و اوایل سلطنت رضاشاه پهلوی سکه‌ای به‌نام عباسی وجود نداشت، اما هر ۲۰۰ دینار و یا چهار شاهی را یک عباسی محسوب می‌کردند. با کاهش ارزش دینار و شاهی و از رواج‌افتادن آن‌ها، اصطلاح عباسی نیز عملاً منسوخ شد.
سکه‌ای نقره‌ای که در دورۀ سلطنت [[شاه عباس کبیر|شاه‌عباس اول صفوی]] به‌منظور یکسان‌سازی پول رایج، ضرب و به‌نام او خوانده شد. وزن رسمی این سکه در ابتدا یک [[مثقال]] (۴.۶۴ گرم) بود، ولی بعد از آن کاهش یافت و در زمان [[سلطان حسین صفوی|شاه سلطان حسین صفوی]] به ۸۴ [[گندم (مقیاس)|گندم]] (تقریباً&nbsp;۴.۲ گرم) رسید. هر عباسی را معادل چهار [[شاهی]] در نظر می‌گرفتند. نیم‌عباسی را که سکه‌ای نقره‌ای بود معمولاً به‌نام پدر شاه‌عباس، «خدابنده» می‌نامیدند. در اواخر دورۀ [[قاجاریه، سلسله|قاجار]] و اوایل سلطنت [[رضاشاه پهلوی (آلاشت ۱۲۵۷ـ ژوهانسبورگ ۱۳۲۳ش)|رضاشاه پهلوی]] سکه‌ای به‌نام عباسی وجود نداشت، اما هر ۲۰۰ [[دینار]] و یا چهار شاهی را یک عباسی محسوب می‌کردند. با کاهش ارزش دینار و شاهی و از رواج‌افتادن آن‌ها، اصطلاح عباسی نیز عملاً منسوخ شد.
<br><!--31015600-->
<br><!--31015600-->
[[رده:اقتصاد]]
[[رده:اقتصاد]]
[[رده:نهادها و مراکز مالی، اوراق بهادار، سکه ها و اسناد مالی]]
[[رده:نهادها و مراکز مالی، اوراق بهادار، سکه ها و اسناد مالی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲ مهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۴۹

عبّاسی (سکه‌شناسی)
سکه‌ای نقره‌ای که در دورۀ سلطنت شاه‌عباس اول صفوی به‌منظور یکسان‌سازی پول رایج، ضرب و به‌نام او خوانده شد. وزن رسمی این سکه در ابتدا یک مثقال (۴.۶۴ گرم) بود، ولی بعد از آن کاهش یافت و در زمان شاه سلطان حسین صفوی به ۸۴ گندم (تقریباً ۴.۲ گرم) رسید. هر عباسی را معادل چهار شاهی در نظر می‌گرفتند. نیم‌عباسی را که سکه‌ای نقره‌ای بود معمولاً به‌نام پدر شاه‌عباس، «خدابنده» می‌نامیدند. در اواخر دورۀ قاجار و اوایل سلطنت رضاشاه پهلوی سکه‌ای به‌نام عباسی وجود نداشت، اما هر ۲۰۰ دینار و یا چهار شاهی را یک عباسی محسوب می‌کردند. با کاهش ارزش دینار و شاهی و از رواج‌افتادن آن‌ها، اصطلاح عباسی نیز عملاً منسوخ شد.