مازیار ظهیرالدینی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱۱: خط ۱۱:
|ملیت=ایرانی
|ملیت=ایرانی
|محل زندگی=
|محل زندگی=
|تحصیلات و محل تحصیل= دانش‌آموخته‌ی هنرستان سرود و آهنگ‏هاى انقلابى
|تحصیلات و محل تحصیل= دانش‌آموخته‌ی هنرستان سرود و آهنگ‏‌هاى انقلابى
| شغل و تخصص اصلی = نوازنده و مدرس ویولن و ویولن آلتو
| شغل و تخصص اصلی = نوازنده و مدرس ویولن و ویولن آلتو
|شغل و تخصص های دیگر=   
|شغل و تخصص های دیگر=   
خط ۳۰: خط ۳۰:




نوازنده و مدرس ایرانی ویولن و ویولن آلتو. پدربزرگش [[غلامحسین ظهیرالدینی]] (موسیقی‌دان، رهبر ارکستر، مدرس و نوازنده‌ی فلوت) و پدرش محمود ظهیرالدینى (موسیقی‌دان) بوده. او از کودکی موسیقی را نزد پدرش یاد گرفت و پس از گذراندن تحصیلات ابتدایى و راهنمایى، به هنرستان سرود و آهنگ‏هاى انقلابى، وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (هنرستان عالى موسیقى) رفت. ظهیرالدینی در هنرستان، ویولن را زیر نظر بهروز وحیدى‏‌آذر فراگرفته و در چند كار اركسترى هنرستان به عنوان تك‌‏نواز ویولن همکاری کرده است.


او در دو دوره‌ی جشنواره‌ی موسیقى فجر به عنوان بهترین نوازنده‌ی ویولن انتخاب شده و علاوه بر این موفق به دریافت لوح تقدیر از هفتمین جشنواره شده است. از دیگر اساتید موسیقی او می‌توان روین طهماسبیان و ابراهیم لطفی را نام برد. ظهیرالدینی یك دهه با [[ارکستر سمفونیک تهران|اركستر سمفونیك تهران]] به عنوان نوازنده‌ی ویولن همکاری کرده و سرپرستی ارکستر زهی پارسیان را نیز در کارنامه‌اش دارد. وی همچنین در هنرستان‌های موسیقی دختران و پسران نیز تدریس می‌کند.
نوازنده و مدرس ایرانی [[ویولن]] و [[ویولن آلتو]]. پدربزرگش [[غلامحسین ظهیرالدینی]] (موسیقی‌دان، رهبر ارکستر، مدرس و نوازنده‌ی [[فلوت]]) و پدرش محمود ظهیرالدینى (موسیقی‌دان) بوده. او از کودکی موسیقی را نزد پدرش یاد گرفت و پس از گذراندن تحصیلات ابتدایى و راهنمایى، به هنرستان سرود و آهنگ‏‌هاى انقلابى، وابسته به [[وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی]] ([[هنرستان عالی موسیقی|هنرستان عالى موسیقى]]) رفت. ظهیرالدینی در هنرستان، ویولن را زیر نظر [[بهروز وحیدی آذر|بهروز وحیدى‏‌آذر]] فراگرفته و در چند کار ارکسترى هنرستان به عنوان تک‏‌نواز ویولن همکاری کرده است.  


از ظهیرالدینی و گروه پارسیان، آلبوم بی‌كلام ''مرگ فرشته'' منتشر شده است. تعداد معدود دیگری از آلبوم‌هایی که او در تولید آنها همکاری داشته: ''گریه‌ی بی‌بهانه'' (نوازنده‌ی ویولن آلتو- خواننده: [[سراج، سید حسام الدین (اصفهان ۱۳۳۷ش)|حسام‌الدین سراج]])؛ آلبوم موسیقی سریال ''امام علی (ع)'' (نوازنده‌ی ویلن- آهنگ‌ساز: [[فرهاد فخرالدینی]])؛ آلبوم موسیقی سریال ''شب دهم'' (نوازنده‌ی ویولن آلتو- آهنگ‌ساز: [[فردین خلعتبری]])؛ ''نای و نی'' (نوازنده‌ی ویلن- آهنگ‌ساز: پدرام درخشانی)؛ ''ابر بهار'' (نوازنده‌ی ویلن- خواننده: [[مختاباد، سید عبدالحسین (ساری ۱۳۴۵ش)|عبدالحسین مختاباد]])؛ ''پنهان در غبار'' (نوازنده‌ی ویلن- خواننده: بهرام سارنگ)؛ ''تنها تو می‌مانی'' (نوازنده‌ی ویلن- خواننده: [[علیرضا افتخاری]]).
او در دو دوره‌ی جشنواره‌ی موسیقى فجر به عنوان بهترین نوازنده‌ی ویولن انتخاب شده و علاوه بر این موفق به دریافت لوح تقدیر از هفتمین جشنواره شده است. از دیگر اساتید موسیقی او می‌توان روین طهماسبیان و [[ابراهیم لطفی]] را نام برد. ظهیرالدینی یک دهه با [[ارکستر سمفونیک تهران]] به عنوان نوازنده‌ی ویولن همکاری کرده و سرپرستی ارکستر زهی پارسیان را نیز در کارنامه‌اش دارد. وی همچنین در هنرستان‌های موسیقی دختران و پسران نیز تدریس می‌کند.
 
از ظهیرالدینی و گروه پارسیان، آلبوم بی‌کلام ''مرگ فرشته'' منتشر شده است. تعداد معدود دیگری از آلبوم‌هایی که او در تولید آن‌ها همکاری داشته: ''گریه‌ی بی‌بهانه'' (نوازنده‌ی ویولن آلتو- خواننده: [[سراج، سید حسام الدین (اصفهان ۱۳۳۷ش)|حسام‌الدین سراج]])؛ آلبوم موسیقی [[امام علی (تلویزیون)|سریال ''امام علی (ع)'']] (نوازنده‌ی ویلن- آهنگ‌ساز: [[فرهاد فخرالدینی]])؛ آلبوم موسیقی سریال ''[[شب دهم (تلویزیون)|شب دهم]]'' (نوازنده‌ی ویولن آلتو- آهنگ‌ساز: [[فردین خلعتبری]])؛ ''نای و نی'' (نوازنده‌ی ویلن- آهنگ‌ساز: پدرام درخشانی)؛ ''ابر بهار'' (نوازنده‌ی ویلن- خواننده: [[مختاباد، سید عبدالحسین (ساری ۱۳۴۵ش)|عبدالحسین مختاباد]])؛ ''پنهان در غبار'' (نوازنده‌ی ویلن- خواننده: [[بهرام سارنگ]])؛ ''تنها تو می‌مانی'' (نوازنده‌ی ویلن- خواننده: [[علیرضا افتخاری]]).
----
----



نسخهٔ کنونی تا ‏۹ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۸:۰۱

مازیار ظهیرالدینی
زادروز تهران 1353ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل دانش‌آموخته‌ی هنرستان سرود و آهنگ‏‌هاى انقلابى
شغل و تخصص اصلی نوازنده و مدرس ویولن و ویولن آلتو
سبک موسیقی کلاسیک
آثار آلبوم موسیقی سریال امام علی (ع) (نوازنده‌ی ویلن- آهنگ‌ساز: فرهاد فخرالدینی)؛ آلبوم موسیقی سریال شب دهم (نوازنده‌ی ویولن آلتو- آهنگ‌ساز: فردین خلعتبری)
گروه مقاله موسیقی
خویشاوندان سرشناس غلامحسین ظهیرالدینی (پدربزرگ)
مازیار ظهیرالدینی
مازیار ظهیرالدینی

مازیار ظهیرالدینى (تهران 1353ش- )


نوازنده و مدرس ایرانی ویولن و ویولن آلتو. پدربزرگش غلامحسین ظهیرالدینی (موسیقی‌دان، رهبر ارکستر، مدرس و نوازنده‌ی فلوت) و پدرش محمود ظهیرالدینى (موسیقی‌دان) بوده. او از کودکی موسیقی را نزد پدرش یاد گرفت و پس از گذراندن تحصیلات ابتدایى و راهنمایى، به هنرستان سرود و آهنگ‏‌هاى انقلابى، وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (هنرستان عالى موسیقى) رفت. ظهیرالدینی در هنرستان، ویولن را زیر نظر بهروز وحیدى‏‌آذر فراگرفته و در چند کار ارکسترى هنرستان به عنوان تک‏‌نواز ویولن همکاری کرده است.

او در دو دوره‌ی جشنواره‌ی موسیقى فجر به عنوان بهترین نوازنده‌ی ویولن انتخاب شده و علاوه بر این موفق به دریافت لوح تقدیر از هفتمین جشنواره شده است. از دیگر اساتید موسیقی او می‌توان روین طهماسبیان و ابراهیم لطفی را نام برد. ظهیرالدینی یک دهه با ارکستر سمفونیک تهران به عنوان نوازنده‌ی ویولن همکاری کرده و سرپرستی ارکستر زهی پارسیان را نیز در کارنامه‌اش دارد. وی همچنین در هنرستان‌های موسیقی دختران و پسران نیز تدریس می‌کند.

از ظهیرالدینی و گروه پارسیان، آلبوم بی‌کلام مرگ فرشته منتشر شده است. تعداد معدود دیگری از آلبوم‌هایی که او در تولید آن‌ها همکاری داشته: گریه‌ی بی‌بهانه (نوازنده‌ی ویولن آلتو- خواننده: حسام‌الدین سراج)؛ آلبوم موسیقی سریال امام علی (ع) (نوازنده‌ی ویلن- آهنگ‌ساز: فرهاد فخرالدینی)؛ آلبوم موسیقی سریال شب دهم (نوازنده‌ی ویولن آلتو- آهنگ‌ساز: فردین خلعتبرینای و نی (نوازنده‌ی ویلن- آهنگ‌ساز: پدرام درخشانی)؛ ابر بهار (نوازنده‌ی ویلن- خواننده: عبدالحسین مختابادپنهان در غبار (نوازنده‌ی ویلن- خواننده: بهرام سارنگتنها تو می‌مانی (نوازنده‌ی ویلن- خواننده: علیرضا افتخاری).



منابع:

  • مردان موسیقی سنتی و نوین ایران [دوره‌ی 5جلدی]: حبیب‌الله نصیری‌فر، تهران: نگاه، چاپ هفتم: 1383.
  • maziar-zahirodini
  • vista.ir