شاچه: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:


شاچِه (Shache)<br/> (یا: یارکند<ref>Yarkand</ref>؛ یارکنت<ref>Yarkant</ref>) شهری محصور و واحه‌ای در ناحیۀ خودمختار سین‌کیانگ اویغور<ref> Xinjiang Uygur Autonomous Region</ref>، در [[چین]]، کنار رود یارکند<ref>River Yarkand</ref>، حدود ۱۶۰‌کیلومتری جنوب شرقی کاشی<ref>Kashi</ref> ([[کاشغر]]). جمعیت آن ۱۰۰‌هزار نفر است (۱۹۹۵). در حوضۀ تاریم<ref>Tarim Basin</ref>، در دامنۀ کوه‌های کونلون<ref>Kunlun Mountains</ref>۷، در حاشیۀ بیابان تاکلا ماکان<ref>Taklamakan Desert</ref> و سر راه کاروان‌رو منتهی به هند و غرب روسیه واقع شده است. شاچه مرکز منطقه‌ای حاصل‌خیز است که از طریق کشت آبی، پنبه، لوبیا، و ابریشم تولید می‌کند. تولید پارچه‌های نخی و کالاهای چرمی نیز از صنایع آن است. نزدیکی آن به مرزهای هند، افغانستان، و تاجیکستان این شهر را به مرکز تجاری بین‌المللی تبدیل کرده است. صنایع دستی، مانند قالی‌بافی و گلدوزی روی ابریشم قرن‌هاست که در این شهر رواج دارد. شاچه مرکز فرهنگ اسلامی نیز است. مارکو پولو<ref>Marco Polo</ref> در قرن ‌۱۳م از این شهر دیدن کرد؛ از قرون وسطا، محل توقف بین راه در جاده ابریشم<ref>Silk Road</ref>، راه کاروان‌رو بین چین و اروپا، بوده است. جمعیت شهر را چینی‌ها و اویغور<ref>Uighur (Uygur)
شاچِه (Shache)<br/> (یا: یارکند<ref>Yarkand</ref>؛ یارکنت<ref>Yarkant</ref>) شهری محصور و واحه‌ای در ناحیۀ خودمختار [[سین کیانگ اویغور|سین‌کیانگ اویغور]]<ref> Xinjiang Uygur Autonomous Region</ref>، در [[چین]]، کنار رود یارکند<ref>River Yarkand</ref>، حدود ۱۶۰‌کیلومتری جنوب شرقی کاشی<ref>Kashi</ref> ([[کاشغر]]). جمعیت آن ۱۰۰‌هزار نفر است (۱۹۹۵). در حوضۀ تاریم<ref>Tarim Basin</ref>، در دامنۀ کوه‌های کونلون<ref>Kunlun Mountains</ref>۷، در حاشیۀ بیابان [[تاکلاماکان|تاکلا ماکان]]<ref>Taklamakan Desert</ref> و سر راه کاروان‌رو منتهی به [[هند]] و غرب [[روسیه]] واقع شده است. شاچه مرکز منطقه‌ای حاصل‌خیز است که از طریق کشت آبی، پنبه، لوبیا، و ابریشم تولید می‌کند. تولید پارچه‌های نخی و کالاهای چرمی نیز از صنایع آن است. نزدیکی آن به مرزهای هند، [[افغانستان]]، و [[تاجیکستان]] این شهر را به مرکز تجاری بین‌المللی تبدیل کرده است. صنایع دستی، مانند قالی‌بافی و گلدوزی روی ابریشم قرن‌هاست که در این شهر رواج دارد. شاچه مرکز فرهنگ اسلامی نیز است. [[مارکو پولو]]<ref>Marco Polo</ref> در قرن ‌۱۳م از این شهر دیدن کرد؛ از [[قرون وسطا]]، محل توقف بین راه در [[جاده ابریشم]]<ref>Silk Road</ref>، راه کاروان‌رو بین چین و [[اروپا، قاره|اروپا]]، بوده است. جمعیت شهر را چینی‌ها و [[اویغور]]<ref>Uighur (Uygur)


</ref>ها، قوم ترک‌‌زبان، تشکیل می‌دهند.
</ref>ها، قوم ترک‌‌زبان، تشکیل می‌دهند.

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۶ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۰:۵۱

شاچِه (Shache)
(یا: یارکند[۱]؛ یارکنت[۲]) شهری محصور و واحه‌ای در ناحیۀ خودمختار سین‌کیانگ اویغور[۳]، در چین، کنار رود یارکند[۴]، حدود ۱۶۰‌کیلومتری جنوب شرقی کاشی[۵] (کاشغر). جمعیت آن ۱۰۰‌هزار نفر است (۱۹۹۵). در حوضۀ تاریم[۶]، در دامنۀ کوه‌های کونلون[۷]۷، در حاشیۀ بیابان تاکلا ماکان[۸] و سر راه کاروان‌رو منتهی به هند و غرب روسیه واقع شده است. شاچه مرکز منطقه‌ای حاصل‌خیز است که از طریق کشت آبی، پنبه، لوبیا، و ابریشم تولید می‌کند. تولید پارچه‌های نخی و کالاهای چرمی نیز از صنایع آن است. نزدیکی آن به مرزهای هند، افغانستان، و تاجیکستان این شهر را به مرکز تجاری بین‌المللی تبدیل کرده است. صنایع دستی، مانند قالی‌بافی و گلدوزی روی ابریشم قرن‌هاست که در این شهر رواج دارد. شاچه مرکز فرهنگ اسلامی نیز است. مارکو پولو[۹] در قرن ‌۱۳م از این شهر دیدن کرد؛ از قرون وسطا، محل توقف بین راه در جاده ابریشم[۱۰]، راه کاروان‌رو بین چین و اروپا، بوده است. جمعیت شهر را چینی‌ها و اویغور[۱۱]ها، قوم ترک‌‌زبان، تشکیل می‌دهند.

 


  1. Yarkand
  2. Yarkant
  3. Xinjiang Uygur Autonomous Region
  4. River Yarkand
  5. Kashi
  6. Tarim Basin
  7. Kunlun Mountains
  8. Taklamakan Desert
  9. Marco Polo
  10. Silk Road
  11. Uighur (Uygur)