ارض ملکوت و کالبد انسان در روز رستاخیز: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


اَرْضِ مَلَکوت و کالبد اِنسان در روزِ رَستاخیز<br/> کتابی دربارۀ مراتب عالم و چگونگی رستاخیز آدمی در ذهنیت­ ایرانیان، نوشتۀ هانری کربن<ref>Henri Corbin</ref>، به زبان فرانسوی، چاپ نخست در ۱۹۶۰، چاپ تجدید نظرشده در ۱۹۷۹. کتاب در دو بخش تدوین شده است؛ در بخش نخست، مفهوم «صورت زمین» از منظر آیین مزدایی، با استناد به متون مقدس دینی ایرانیان باستان، از ''اوستا'' تا ''بندهش''، و سیر تحولات ذهنی در این باب، از آن روزگار تا روزگار بعد از اسلام از منظر فیلسوفان و عارفان مسلمان، با توسل به مفهوم «اقلیم هشتم» یا «هورقلیا»، تبیین شده است. بخش دوم کتاب نیز منتخبی است از ترجمۀ فرانسوی آثار فلاسفه و عرفایی چون شهاب‌­الدین سهروردی، محی‌­الدین عربی، داود قیصری، عبدالکریم گیلانی، اسیری لاهیجی، ملاصدرا، عبدالرزاق لاهیجی، فیض کاشانی، شیخ احمد احسایی، محمدکریم خان کرمانی، و ابوالقاسم خان ابراهیمی، همراه با مقدمه و شرح و تفسیر آن‌­ها. این کتاب به فارسی ترجمه شده است (تهران، ۱۳۵۸ش).
اَرْضِ مَلَکوت و کالبد اِنسان در روزِ رَستاخیز<br /> کتابی دربارۀ مراتب عالم و چگونگی رستاخیز آدمی در ذهنیت­ ایرانیان، نوشتۀ [[کربن، هانری (۱۹۰۳ـ۱۹۷۸)|هانری کربن]]<ref>Henri Corbin</ref>، به زبان فرانسوی، چاپ نخست در ۱۹۶۰، چاپ تجدید نظرشده در ۱۹۷۹. کتاب در دو بخش تدوین شده است؛ در بخش نخست، مفهوم «صورت زمین» از منظر آیین مزدایی، با استناد به متون مقدس دینی ایرانیان باستان، از ''[[اوستا]]'' تا ''[[بندهش]]''، و سیر تحولات ذهنی در این باب، از آن روزگار تا روزگار بعد از اسلام از منظر فیلسوفان و عارفان مسلمان، با توسل به مفهوم «اقلیم هشتم» یا «هورقلیا»، تبیین شده است. بخش دوم کتاب نیز منتخبی است از ترجمۀ فرانسوی آثار فلاسفه و عرفایی چون شهاب‌­الدین سهروردی، محی‌­الدین عربی، [[قیصری، داود بن محمود ( ـ ۷۵۱ق)|داود قیصری]]، [[عبدالکریم گیلانی]]، [[اسیری لاهیجی، محمد (لاهیجان ۸۳۳ـ شیراز ۹۱۲ق)|اسیری لاهیجی]]، [[ملاصدرا، محمد بن ابراهیم (شیراز ۹۸۰/۹۷۹ـ بصره ۱۰۵۰ق)|ملاصدرا]]، [[لاهیجی، عبدالرزاق ( ـ قم ۱۰۷۲ق)|عبدالرزاق لاهیجی]]، [[فیض کاشانی، ملامحسن (کاشان ۱۰۰۷ـ ۱۰۹۱ق)|فیض کاشانی]]، [[احسایی، شیخ احمد (احسا ۱۱۶۶ـ مدینه ۱۲۴۱ق)|شیخ احمد احسایی]]، محمدکریم خان کرمانی، و [[ابراهیمی، ابوالقاسم خان (۱۲۷۵ـ۱۳۴۷ش)|ابوالقاسم خان ابراهیمی]]، همراه با مقدمه و شرح و تفسیر آن‌­ها. این کتاب به فارسی ترجمه شده است (تهران، ۱۳۵۸ش).


&nbsp;
<br />


----
----


[[Category:فلسفه ، منطق و کلام]] [[Category:اسلام، ایران و شرق]]
[[Category:فلسفه ، منطق و کلام]]  
[[Category:اسلام، ایران و شرق]]
<references />

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۲ ژانویهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۰۹:۱۹

اَرْضِ مَلَکوت و کالبد اِنسان در روزِ رَستاخیز
کتابی دربارۀ مراتب عالم و چگونگی رستاخیز آدمی در ذهنیت­ ایرانیان، نوشتۀ هانری کربن[۱]، به زبان فرانسوی، چاپ نخست در ۱۹۶۰، چاپ تجدید نظرشده در ۱۹۷۹. کتاب در دو بخش تدوین شده است؛ در بخش نخست، مفهوم «صورت زمین» از منظر آیین مزدایی، با استناد به متون مقدس دینی ایرانیان باستان، از اوستا تا بندهش، و سیر تحولات ذهنی در این باب، از آن روزگار تا روزگار بعد از اسلام از منظر فیلسوفان و عارفان مسلمان، با توسل به مفهوم «اقلیم هشتم» یا «هورقلیا»، تبیین شده است. بخش دوم کتاب نیز منتخبی است از ترجمۀ فرانسوی آثار فلاسفه و عرفایی چون شهاب‌­الدین سهروردی، محی‌­الدین عربی، داود قیصری، عبدالکریم گیلانی، اسیری لاهیجی، ملاصدرا، عبدالرزاق لاهیجی، فیض کاشانی، شیخ احمد احسایی، محمدکریم خان کرمانی، و ابوالقاسم خان ابراهیمی، همراه با مقدمه و شرح و تفسیر آن‌­ها. این کتاب به فارسی ترجمه شده است (تهران، ۱۳۵۸ش).



  1. Henri Corbin