مدنی، احمد (کرمان ۱۳۰۸ ـ امریکا ۱۳۸۴ش): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(جایگزینی متن - '\\3' به '<!--3')
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


مدنی، احمد (کرمان ۱۳۰۸ ـ امریکا ۱۳۸۴ش)<br>
مدنی، احمد (کرمان ۱۳۰۸ ـ امریکا ۱۳۸۴ش)<br>
[[پرونده: 38215600.jpg | بندانگشتی|مدني، احمد]]وزیر سابق دفاع در دولت موقت و نخستین فرمانده نیروی دریایی در جمهوری اسلامی ایران. در خانواده‌ای روحانی به‌دنیا آمد و تحصیلات ابتدایی و متوسطۀ خود را در کرمان گذراند. در ۱۳۲۶ رهسپار تهران شد. پس از یک سال تحصیلات دانشگاهی، برای گذراندن دورۀ دانشکدۀ دریایی به انگلستان رفت. فعالیت‌های مؤثر سیاسی خود را از ۱۳۳۰ آغاز کرد و پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، به‌سبب تلاش‌های سیاسی و مبارزه علیه رژیم، به جزیرۀ هنگام تبعید شد. بعد از دو سال او را به بندرعباس فرستادند و به ‌سِمت فرماندهی پایگاه دریایی بندرعباس منصوب شد. مدنی در سال‌های بعد، ضمن تکمیل دانش علوم دریایی خویش، فرصتی برای ادامۀ تحصیل در زمینۀ علوم اجتماعی به‌دست آورد و در رشته‌های اقتصاد و علوم سیاسی به تحصیل و تحقیق پرداخت. در ۱۳۵۰ محاکمه و به تنزّل درجه از دریانوردی به ناخدا دوّمی و اخراج از ارتش محکوم و ممنوع‌الخروج شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل کابینۀ مهندس بازرگان به وزارت دفاع ملّی برگزیده شد. اندکی بعد به‌ سِمت استانداری خوزستان منصوب شد و سپس فرماندهی نیروی دریایی جمهوری اسلامی را برعهده گرفت. مدتی در نخستین دورۀ انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران شرکت کرد و پس از بنی‌صدر نفر دوم شد. در نخستین دورۀ انتخابات مجلس شورای اسلامی، به نمایندگی از مردم کرمان به مجلس راه یافت. تا ۱۳۶۰ نمایندۀ مجلس بود، سپس به خارج رفت. مدنی در امریکا و اروپا جبهۀ ملّی یا شاخه‌ای از آن را اداره می‌کرد.
[[پرونده: 38215600.jpg | بندانگشتی|مدني، احمد]]وزیر سابق دفاع در دولت موقت و نخستین فرمانده [[نیروی دریایی ایران|نیروی دریایی]] در جمهوری اسلامی ایران. در خانواده‌ای روحانی به‌دنیا آمد و تحصیلات ابتدایی و متوسطۀ خود را در [[کرمان، شهر|کرمان]] گذراند. در ۱۳۲۶ رهسپار تهران شد. پس از یک سال تحصیلات دانشگاهی، برای گذراندن دورۀ دانشکدۀ دریایی به [[انگلستان]] رفت. فعالیت‌های مؤثر سیاسی خود را از ۱۳۳۰ آغاز کرد و پس از [[کودتای 28 مرداد 1332|کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲]]، به‌سبب تلاش‌های سیاسی و مبارزه علیه رژیم، به جزیرۀ [[هنگام]] [[تبعید]] شد. بعد از دو سال او را به [[بندرعباس، شهر|بندرعباس]] فرستادند و به ‌سِمت فرماندهی پایگاه دریایی بندرعباس منصوب شد. مدنی در سال‌های بعد، ضمن تکمیل دانش علوم دریایی خویش، فرصتی برای ادامۀ تحصیل در زمینۀ علوم اجتماعی به‌دست آورد و در رشته‌های اقتصاد و علوم سیاسی به تحصیل و تحقیق پرداخت. در ۱۳۵۰ محاکمه و به تنزّل درجه از دریانوردی به ناخدا دوّمی و اخراج از ارتش محکوم و ممنوع‌الخروج شد. پس از پیروزی [[انقلاب اسلامی ایران|انقلاب اسلامی]] و تشکیل کابینۀ مهندس [[بازرگان، مهدی (تهران ۱۲۸۶ـ۱۳۷۳ش)|بازرگان]] به وزارت دفاع ملّی برگزیده شد. اندکی بعد به‌ سِمت استانداری [[خوزستان]] منصوب شد و سپس فرماندهی نیروی دریایی جمهوری اسلامی را برعهده گرفت. مدتی در نخستین دورۀ انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران شرکت کرد و پس از [[بنی صدر، ابوالحسن (همدان ۱۳۱۲ش)|بنی‌صدر]] نفر دوم شد. در نخستین دورۀ انتخابات [[مجلس شورای اسلامی]]، به نمایندگی از مردم کرمان به مجلس راه یافت. تا ۱۳۶۰ نمایندۀ مجلس بود، سپس به خارج رفت. مدنی در [[امریکا، ایالات متحده|امریکا]] و [[اروپا، قاره|اروپا]] جبهۀ ملّی یا شاخه‌ای از آن را اداره می‌کرد.
<br><!--38215600-->
<br><!--38215600-->
[[رده:تاریخ ایران]]
[[رده:تاریخ ایران]]
[[رده:ایران از انقلاب اسلامی 1357 تا امروز]]
[[رده:ایران از انقلاب اسلامی 1357 تا امروز]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۴ ژوئن ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۰۹

مدنی، احمد (کرمان ۱۳۰۸ ـ امریکا ۱۳۸۴ش)

مدني، احمد

وزیر سابق دفاع در دولت موقت و نخستین فرمانده نیروی دریایی در جمهوری اسلامی ایران. در خانواده‌ای روحانی به‌دنیا آمد و تحصیلات ابتدایی و متوسطۀ خود را در کرمان گذراند. در ۱۳۲۶ رهسپار تهران شد. پس از یک سال تحصیلات دانشگاهی، برای گذراندن دورۀ دانشکدۀ دریایی به انگلستان رفت. فعالیت‌های مؤثر سیاسی خود را از ۱۳۳۰ آغاز کرد و پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، به‌سبب تلاش‌های سیاسی و مبارزه علیه رژیم، به جزیرۀ هنگام تبعید شد. بعد از دو سال او را به بندرعباس فرستادند و به ‌سِمت فرماندهی پایگاه دریایی بندرعباس منصوب شد. مدنی در سال‌های بعد، ضمن تکمیل دانش علوم دریایی خویش، فرصتی برای ادامۀ تحصیل در زمینۀ علوم اجتماعی به‌دست آورد و در رشته‌های اقتصاد و علوم سیاسی به تحصیل و تحقیق پرداخت. در ۱۳۵۰ محاکمه و به تنزّل درجه از دریانوردی به ناخدا دوّمی و اخراج از ارتش محکوم و ممنوع‌الخروج شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل کابینۀ مهندس بازرگان به وزارت دفاع ملّی برگزیده شد. اندکی بعد به‌ سِمت استانداری خوزستان منصوب شد و سپس فرماندهی نیروی دریایی جمهوری اسلامی را برعهده گرفت. مدتی در نخستین دورۀ انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران شرکت کرد و پس از بنی‌صدر نفر دوم شد. در نخستین دورۀ انتخابات مجلس شورای اسلامی، به نمایندگی از مردم کرمان به مجلس راه یافت. تا ۱۳۶۰ نمایندۀ مجلس بود، سپس به خارج رفت. مدنی در امریکا و اروپا جبهۀ ملّی یا شاخه‌ای از آن را اداره می‌کرد.