آخولدیانی، گیورکی (۱۸۸۷ـ۱۹۷۳): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:


آخْوْلِدیانی، گِئورکی (۱۸۸۷ـ۱۹۷۳) (Achvlediani, Georgi)
آخْوْلِدیانی، گِئورکی (۱۸۸۷ـ۱۹۷۳م) (Achvlediani, Georgi)


{{جعبه زندگینامه
{{جعبه زندگینامه
خط ۳۱: خط ۳۱:
}}
}}


زبان‌شناس گرجستانی. دورۀ تحصیلاتش را در دانشگاه‌های خارکوف و سن‌پترزبورگ به‌پایان برد. استاد زبان‌شناسی دانشگاه تفلیس و عضو فرهنگستان علوم گرجستان (از ۱۹۴۱) بود. در زبان‌شناسی ایرانی، زبان‌های فارسی باستان و میانه و زبان آسی مهارت داشت. بیشتر نوشته‌هایش در زمینۀ مطالعات هند و ایرانی و آسی است.  
زبان‌شناس گرجستانی. دورۀ تحصیلاتش را در دانشگاه‌های [[خارکوف، شهر|خارکوف]] و [[سن پترزبورگ|سن‌پترزبورگ]] به پایان برد. استاد زبان‌شناسی دانشگاه [[تفلیس]] و عضو فرهنگستان علوم [[گرجستان]] (از ۱۹۴۱م) بود. در [[زبان شناسی|زبان‌شناسی]] ایرانی، زبان‌های [[فارسی باستان، زبان و آثار|فارسی باستان]] و میانه و زبان [[آسی]] مهارت داشت. بیشتر نوشته‌هایش در زمینۀ مطالعات [[هندوایرانی، زبان های|هندو ایرانی]] و آسی است.  


از آثارش: ترجمۀ بخش‌هایی از ''اوستا'' به گرجی؛ ''مجموعۀ آثار برگزیده دربارۀ زبان آسی'' (تفلیس، ۱۹۲۲، ۱۹۶۲)؛ ''فرهنگ روسی ـ گرجی'' (۱۹۵۶ـ۱۹۵۹).
از آثارش: ترجمۀ بخش‌هایی از ''[[اوستا (دین زردشت)|اوستا]]'' به گرجی؛ ''مجموعۀ آثار برگزیده دربارۀ زبان آسی'' (تفلیس، ۱۹۲۲م، ۱۹۶۲م)؛ ''فرهنگ روسی ـ گرجی'' (۱۹۵۶ـ۱۹۵۹م).


 
 


[[Category:زبان شناسی و ترجمه]] [[Category:زبان شناسی غیرایران]]
[[Category:زبان شناسی و ترجمه]] [[Category:زبان شناسی غیرایران]]

نسخهٔ ‏۳ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۹:۳۸

آخْوْلِدیانی، گِئورکی (۱۸۸۷ـ۱۹۷۳م) (Achvlediani, Georgi)

گیورکی آخولدیانی
Georgi Achvlediani
زادروز ۱۸۸۷م
درگذشت ۱۹۷۳م
ملیت گرجستانی
تحصیلات و محل تحصیل دانشگاه های خارکوف و سن پترزبورگ
شغل و تخصص اصلی زبان شناس
آثار مجموعه آثار برگزیده درباره زبان آسی (تفلیس، ۱۹۲۲، ۱۹۶۲)؛ فرهنگ روسی - گرجی (۱۹۵۶-۱۹۵۹)
گروه مقاله زبان شناسی و ترجمه

زبان‌شناس گرجستانی. دورۀ تحصیلاتش را در دانشگاه‌های خارکوف و سن‌پترزبورگ به پایان برد. استاد زبان‌شناسی دانشگاه تفلیس و عضو فرهنگستان علوم گرجستان (از ۱۹۴۱م) بود. در زبان‌شناسی ایرانی، زبان‌های فارسی باستان و میانه و زبان آسی مهارت داشت. بیشتر نوشته‌هایش در زمینۀ مطالعات هندو ایرانی و آسی است.

از آثارش: ترجمۀ بخش‌هایی از اوستا به گرجی؛ مجموعۀ آثار برگزیده دربارۀ زبان آسی (تفلیس، ۱۹۲۲م، ۱۹۶۲م)؛ فرهنگ روسی ـ گرجی (۱۹۵۶ـ۱۹۵۹م).