بختیاری، رودخانه: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲: خط ۲:
بختیاری، رودخانه
بختیاری، رودخانه


رودخانه‌ای دایمی در استان‌های لرستان و خوزستان، شهرستان الیگودرز و دزفول، به طول ۳۰ کیلومتر. از تلاقی‌ رودخانه‌های آب زالکی و سرکول، در ۸۳کیلومتری جنوب غربی الیگودرز و ۸۰کیلومتری شمال شرقی دزفول، تشکیل و به‌سوی غرب شمالی روان می‌شود. در شرق ایستگاه راه‌آهن تنگ‌پنج به رودخانۀ دز می‌ریزد. میانگین آبدهی سالانۀ آن ۴,۲۰۶ میلیون متر مکعب است.
رودخانه‌ای دایمی در استان‌های [[لرستان]] و [[خوزستان]]، [[الیگودرز، شهرستان|شهرستان الیگودرز]] و [[دزفول، شهرستان|دزفول]]، به طول ۳۰کیلومتر. از تلاقی‌ رودخانه‌های [[آب زالکی]] و سرکول، در ۸۳کیلومتری جنوب غربی الیگودرز و ۸۰کیلومتری شمال شرقی دزفول، تشکیل و به‌سوی غرب شمالی روان می‌شود. در شرق ایستگاه راه‌آهن تنگ‌پنج به رودخانۀ [[دز]] می‌ریزد. میانگین آبدهی سالانۀ آن ۴,۲۰۶ میلیون متر مکعب است. در زمان دولت [[احمدی نژاد، محمود (گرمسار ۱۳۳۵ش)|احمدی‌نژاد]]، در ۸۰ کیلومتری جنوب شرقی خرم‌آباد، ساخت سدی در مسیر رودخانۀ بختیاری کلید خورد که از آن به عنوان بلندترین سد بتنی دو قوسی جهان نام می‌بردند. ساخت این سد در دولت [[روحانی، حسن (سرخه سمنان ۱۳۲۷ش)|حسن روحانی]] به خاطر مسائل زیست‌محیطی و تأمین نشدن بودجۀ تکمیل آن نیمه‌تمام رها شد.
 
 


----
----


[[Category:جغرافیای ایران]] [[Category:جغرافیای طبیعی ایران - رودخانه]] [[Category:خوزستان]] [[Category:لرستان]]
[[Category:جغرافیای ایران]] [[Category:جغرافیای طبیعی ایران - رودخانه]] [[Category:خوزستان]] [[Category:لرستان]]

نسخهٔ ‏۳ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۴:۵۸

بختیاری، رودخانه

رودخانه‌ای دایمی در استان‌های لرستان و خوزستان، شهرستان الیگودرز و دزفول، به طول ۳۰کیلومتر. از تلاقی‌ رودخانه‌های آب زالکی و سرکول، در ۸۳کیلومتری جنوب غربی الیگودرز و ۸۰کیلومتری شمال شرقی دزفول، تشکیل و به‌سوی غرب شمالی روان می‌شود. در شرق ایستگاه راه‌آهن تنگ‌پنج به رودخانۀ دز می‌ریزد. میانگین آبدهی سالانۀ آن ۴,۲۰۶ میلیون متر مکعب است. در زمان دولت احمدی‌نژاد، در ۸۰ کیلومتری جنوب شرقی خرم‌آباد، ساخت سدی در مسیر رودخانۀ بختیاری کلید خورد که از آن به عنوان بلندترین سد بتنی دو قوسی جهان نام می‌بردند. ساخت این سد در دولت حسن روحانی به خاطر مسائل زیست‌محیطی و تأمین نشدن بودجۀ تکمیل آن نیمه‌تمام رها شد.