پرش به محتوا

اصغر خالدی: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۳۱: خط ۳۱:




نوازنده‌ی ایرانی سنتور. در محله‌ی سنگلج تهران متولد شد. در کودکی با شنیدن اجرای [[سماعی، حبیب (تهران ۱۲۸۰ ـ همان جا ۱۳۲۵ش)|حبیب سماعی]] به [[سنتور]] علاقه‌مند شد و به صورت خودآموز و با گوش دادن به اجراهای سماعی شروع به یادگیری این ساز کرد. پس از مدتی به واسطه‌ی برادر بزرگ‌ترش [[خالدی، مهدی (۱۲۹۸ـ تهران ۱۳۶۹ش)|مهدی خالدی]] برای آموزش نزد حبیب سماعى رفت. سپس به همراه سى و هشت نفر دیگر در [[هنرستان موسیقی ملی|هنرستان موسیقى ملى]] نام‏‌نویسى کرد که از آن میان تنها او، منصور یاحقى (برادر بزرگ‌تر [[یاحقی، پرویز (تهران ۱۳۱۴ـ۱۳۸۵ش)|پرویز یاحقی]])، [[جهانبگلو، منوچهر (۱۳۰۵ـ۱۳۶۹ش)|منوچهر جهانبگلو]]، حسین صبا و سید مصطفى قراب پذیرفته شدند. طی دوره‌ی هنرستان، حبیب سماعى هفته‏‌اى دو جلسه به آنها آموزش مى‏‌داد. در سال 1325 كه سماعى درگذشت، خالدى نزد [[صبا، ابوالحسن (تهران ۱۲۸۲ـ۱۳۳۶ش)|ابوالحسن صبا]] رفت و از او تعلیم گرفت، تا این كه در اركستر مهدى خالدى (در رادیو) شروع به همكارى کرد.  
نوازنده‌ی ایرانی سنتور. در محله‌ی سنگلج تهران متولد شد. در کودکی با شنیدن اجرای [[سماعی، حبیب (تهران ۱۲۸۰ ـ همان جا ۱۳۲۵ش)|حبیب سماعی]] به [[سنتور]] علاقه‌مند شد و به صورت خودآموز و با گوش دادن به اجراهای سماعی شروع به یادگیری این ساز کرد. پس از مدتی به واسطه‌ی برادر بزرگ‌ترش [[خالدی، مهدی (۱۲۹۸ـ تهران ۱۳۶۹ش)|مهدی خالدی]] برای آموزش نزد حبیب سماعى رفت. سپس به همراه سى و هشت نفر دیگر در [[هنرستان موسیقی ملی|هنرستان موسیقى ملى]] نام‏‌نویسى کرد که از آن میان تنها او، منصور یاحقى (برادر بزرگ‌تر [[یاحقی، پرویز (تهران ۱۳۱۴ـ۱۳۸۵ش)|پرویز یاحقی]])، [[جهانبگلو، منوچهر (۱۳۰۵ـ۱۳۶۹ش)|منوچهر جهانبگلو]]، حسین صبا و سید مصطفى قراب پذیرفته شدند. طی دوره‌ی هنرستان، حبیب سماعى هفته‏‌اى دو جلسه به آنها آموزش مى‏‌داد. در سال 1325ش كه سماعى درگذشت، خالدى نزد [[صبا، ابوالحسن (تهران ۱۲۸۲ـ۱۳۳۶ش)|ابوالحسن صبا]] رفت و از او تعلیم گرفت، تا این كه در اركستر مهدى خالدى (در رادیو) شروع به همكارى کرد.  


اصغر خالدی در برنامه‌ی گلها با [[شیرخدایی، محمد (تهران ۱۳۰۵ـ همان جا ۱۳۷۹ش)|محمد شیرخدایى]]، اجراى اورتور برنامه را به عهده داشت. او در رادیو همراه با اجرای خوانندگان بزرگی چون [[ادیب خوانساری، اسماعیل (۱۲۸۰ـ تهران ۱۳۶۱ش)|ادیب خوانسارى]]، [[بنان، غلامحسین (انگرود ۱۲۹۰ـ تهران ۱۳۶۴ش)|غلامحسین بنان]] و [[قوامی، حسین (تهران ۱۲۸۸ـ همان جا ۱۳۶۸ش)|حسین قوامی]] سنتور نواخت. خالدى، مدت پانزده روز، در جشن هزاره‌ی بوعلى سینا كه از طرف وزارت هنرهاى زیباى عراق برگزار شده بود با [[حسین تهرانی]] اجرا (دونوازی سنتور و تنبک) داشت.  
اصغر خالدی در برنامه‌ی گلها با [[شیرخدایی، محمد|محمد شیرخدایى]]، اجراى اورتور برنامه را به عهده داشت. او در رادیو همراه با اجرای خوانندگان بزرگی چون [[ادیب خوانساری، اسماعیل (۱۲۸۰ـ تهران ۱۳۶۱ش)|ادیب خوانسارى]]، [[بنان، غلامحسین (انگرود ۱۲۹۰ـ تهران ۱۳۶۴ش)|غلامحسین بنان]] و [[قوامی، حسین (تهران ۱۲۸۸ـ همان جا ۱۳۶۸ش)|حسین قوامی]] سنتور نواخت. خالدى، مدت پانزده روز، در جشن هزاره‌ی بوعلى سینا كه از طرف وزارت هنرهاى زیباى عراق برگزار شده بود با [[حسین تهرانی]] اجرا (دونوازی سنتور و تنبک) داشت.  


از اجراهای مهم اصغر خالدی می‌توان به  آلبوم "''سه‌تار [[عبادی، احمد (تهران ۱۲۸۵ـ۱۳۷۱ش)|احمد عبادی]] و ویلن مهدی خالدی''" اشاره کرد که او با سنتور و مهرداد خالدی با ضرب آنها را همراهی کرده‌اند و در سال 1356 توسط [[کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان]] منتشر شده است.
از اجراهای مهم اصغر خالدی می‌توان به  آلبوم «''سه‌تار [[عبادی، احمد (تهران ۱۲۸۵ـ۱۳۷۱ش)|احمد عبادی]] و ویلن مهدی خالدی''» اشاره کرد که او با سنتور و مهرداد خالدی با ضرب آنها را همراهی کرده‌اند و در سال 1356ش توسط [[کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان]] منتشر شده است.


از وضعیت حیات اصغر خالدی اطلاعی در دست نیست.
از وضعیت حیات اصغر خالدی اطلاعی در دست نیست.
۴۷٬۷۳۶

ویرایش