مهیار فیروزبخت

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی

مهیار فیروزبخت (کرج 1329ش- )

مهیار فیروزبخت
زادروز کرج 1329ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل هنرستان موسیقى ملی  
شغل و تخصص اصلی آهنگساز
شغل و تخصص های دیگر نوازنده‌ی ویولن و کمانچه
سبک سنتی
آثار سریال روایت عشق (با همکاری احمدعلی راغب)
گروه مقاله موسیقی
مهیار فیروزبخت
مهیار فیروزبخت


آهنگ‌ساز، نوازنده و مدرس ایرانی ویولن و کمانچه. از سن 6 سالگی نزد محلوجى به یادگیری ویولن پرداخت. سپس برای مدت سه سال نزد حسین یاحقی به فراگیرى نواختن کمانچه و ویولن مشغول شد. در 10 سالگی با معرفی جواد بدیع‏‌زاده به رادیو دعوت می‌شود و در برنامه‏‌هاى کودک و سپس جوانان به نوازندگى مى‏‌پردازد. پس از مدتی در هنرستان موسیقى ملی نام‏‌نویسى کرد و نزد رحمت‌‏الله بدیعى و حبیب‌الله صالحى، موسیقى و آهنگ‌سازی را به صورت علمى یاد گرفت.

فیروزبخت از دوران تحصیلات هنرستان با ارکستر فرهنگ و هنر (به رهبرى فرامرز پایور) همکاری داشته است. او از سال 1353 به استخدام سازمان رادیو و تلویزیون درآمد و در ارکسترهاى مختلف آن سازمان با خوانندگانى چون اکبر گلپایگانى، جمال وفایى، حسین خواجه‌امیری (ایرج)، محمود محمودى خوانسارى، حسین قوامى و... همکاری کرد.

از فعالیت‌های اجرایی بعد از انقلاب فیروزبخت به این موارد می‌توان اشاره کرد: عضو شوارى موسیقى مرکز سرود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى (از سال 1362)، بازرس مرکز سرود برای نظارت بر شرکت‏‌هاى تهیه و تکثیر نوار کاست، مسئول اجرایى شوراى نظارت بر صدور پروانه‌ی نوار کاست مرکز سرود و آهنگ‏‌هاى انقلابى (از سال 1364)، رهبر ارکستر موسیقى سنتى در رادیو و مسئول تولید موسیقى رادیو (1367). او در سال 1368 پس از استعفاء از سمت‏‌هاى اجرایى، همکارى خود را به عنوان نوازنده‌ی کمانچه، ویولن و آهنگ‌ساز با سازمان صدا و سیما ادامه داده است.

فیروزبخت پس از انقلاب اسلامى نزدیک به 50 سرود و آهنگ انقلابى برای سازمان صدا و سیما تولید کرده. او برای سریال‌های روایت عشق (با همکاری احمدعلی راغب) و تهران 53 هم موسیقی متن ساخته است. وی با گروه‌‏ها و ارکسترهای مختلف در کشورهاى انگلستان، ایتالیا، نروژ، هلند، پاکستان، افغانستان، بلژیک، چین، مالزى و تایلند اجرا داشته. بیشتر فعالیت مهیار فیروزبخت، طی سه دهه‌ی اخیر، تدریس و آموزش موسیقی و ساز در آموزشگاه شخصی او در کرج بوده است.



منابع:

  • mahyar-firozbakht.
  • www.navayab.com
  • مردان موسیقی سنتی و نوین ایران [دوره‌ی 5جلدی]: حبیب‌الله نصیری‌فر، تهران: نگاه، چاپ هفتم: 1383.