آلفا آمیلاز: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
آلفا آمیلاز Alpha-amylase
[[پرونده:2042161826.jpg|جایگزین=نمونه‌ای از آلفا آمیلاز صنعتی مایع|بندانگشتی|نمونه‌ای از آلفا آمیلاز صنعتی مایع]]
[[پرونده:2042161826.jpg|جایگزین=نمونه‌ای از آلفا آمیلاز صنعتی مایع|بندانگشتی|نمونه‌ای از آلفا آمیلاز صنعتی مایع]]
(به انگلیسی: Alpha-amylase) این آنزیم عضوی از خانواده‌ی گلیکوزید هیدرولاز<ref>Glycoside hydrolase‎</ref> است که در بزاق و شیره [[لوزالمعده|پانکراس]] وجود دارد و باعث هضم نشاسته می‌شود. همچنین این آنزیم در دانه‌های نشاسته‌داری چون ذخایر غذایی حضور داشته و توسط بسیاری از قارچ‌ها ترشح می شود. عمل [[هیدرولیز (شیمی)|هیدرولیز]] را روی پیوندها در آمیلوز<ref>Amylose</ref> و بیش‌تر به صورت تصادفی، داخل [[مولکول]] انجام می‌دهد و نشاسته را به قندهای احیاکننده تبدیل می‌کند. آلفا آمیلاز نشاسته را به [[مالتوز]] و کمی [[گلوکز]] تبدیل می‌کند، ولی روی مالتوز اثری ندارد. اولین نتیجه‌ی این هیدرولیز از بین رفتن قدرت تشکیل رنگ آمیلوز با محلول ید است. این آنزیم [[پکتین]] را به گلوکز، مالتوز و [[دکسترین حلقوی|دکسترین]] محدود تبدیل می‌کند. دکسترین به دست آمده دارای پیوندهای دست‌نخورده در محل انشعابات است که آنزیم نمی‌تواند آنها را هیدرولیز کند.
این [[آنزیم]] عضوی از خانواده‌ی [[گلیکوزید]] هیدرولاز<ref>Glycoside hydrolase‎</ref> است که در [[بزاق]] و شیره [[لوزالمعده|پانکراس]] وجود دارد و باعث [[هضم]] [[نشاسته]] می‌شود. همچنین این آنزیم در دانه‌های نشاسته‌داری چون ذخایر غذایی حضور داشته و توسط بسیاری از [[قارچ|قارچ‌]]<nowiki/>ها ترشح می شود. عمل [[هیدرولیز (شیمی)|هیدرولیز]] را روی پیوندها در آمیلوز<ref>Amylose</ref> و بیشتر به صورت تصادفی، داخل [[مولکول]] انجام می‌دهد و نشاسته را به قندهای احیاکننده تبدیل می‌کند. آلفا آمیلاز نشاسته را به [[مالتوز]] و کمی [[گلوکز]] تبدیل می‌کند، ولی روی مالتوز اثری ندارد. اولین نتیجه‌ی این هیدرولیز از بین رفتن قدرت تشکیل رنگ آمیلوز با محلول [[ید]] است. این آنزیم [[پکتین]] را به گلوکز، مالتوز و دکسترین محدود تبدیل می‌کند. دکسترین به دست آمده دارای پیوندهای دست‌نخورده در محل انشعابات است که آنزیم نمی‌تواند آن‌ها را هیدرولیز کند.


آلفا آمیلاز، [[کلویید|محلولِ کلوئیدی]] و غلیظِ نشاسته را به مایع تبدیل می‌کند و از این رو آن را آمیلاز مایع‌کننده می‌گویند. این آنزیم به علت قدرت تبدیل نشاسته به قندهای قابل تخمیر، در تولید نان اهمیت دارد.  
آلفا آمیلاز، [[کلویید|محلولِ کلوئیدی]] و غلیظِ نشاسته را به [[مایع]] تبدیل می‌کند و از این‌رو آن را آمیلاز مایع‌کننده می‌گویند. این آنزیم به علت قدرت تبدیل نشاسته به قندهای قابل [[تخمیر]]، در تولید [[نان]] اهمیت دارد.<br />
----






<br />
----[[رده:شیمی و بیوشیمی]]
[[رده:شیمی و بیوشیمی]]
[[رده:عناصر و فرآورده ها، تجهیزات]]
[[رده:عناصر و فرآورده ها، تجهیزات]]
<references />
<references />

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۸ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۲۰:۰۶

آلفا آمیلاز Alpha-amylase

نمونه‌ای از آلفا آمیلاز صنعتی مایع
نمونه‌ای از آلفا آمیلاز صنعتی مایع

این آنزیم عضوی از خانواده‌ی گلیکوزید هیدرولاز[۱] است که در بزاق و شیره پانکراس وجود دارد و باعث هضم نشاسته می‌شود. همچنین این آنزیم در دانه‌های نشاسته‌داری چون ذخایر غذایی حضور داشته و توسط بسیاری از قارچ‌ها ترشح می شود. عمل هیدرولیز را روی پیوندها در آمیلوز[۲] و بیشتر به صورت تصادفی، داخل مولکول انجام می‌دهد و نشاسته را به قندهای احیاکننده تبدیل می‌کند. آلفا آمیلاز نشاسته را به مالتوز و کمی گلوکز تبدیل می‌کند، ولی روی مالتوز اثری ندارد. اولین نتیجه‌ی این هیدرولیز از بین رفتن قدرت تشکیل رنگ آمیلوز با محلول ید است. این آنزیم پکتین را به گلوکز، مالتوز و دکسترین محدود تبدیل می‌کند. دکسترین به دست آمده دارای پیوندهای دست‌نخورده در محل انشعابات است که آنزیم نمی‌تواند آن‌ها را هیدرولیز کند.

آلفا آمیلاز، محلولِ کلوئیدی و غلیظِ نشاسته را به مایع تبدیل می‌کند و از این‌رو آن را آمیلاز مایع‌کننده می‌گویند. این آنزیم به علت قدرت تبدیل نشاسته به قندهای قابل تخمیر، در تولید نان اهمیت دارد.



  1. Glycoside hydrolase‎
  2. Amylose