کورا، رود: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:


کورا، رود (Kura)<br/> [[File:35343600.jpg|thumb|تفليس در حاشيه رود کورا]](به یونانی باستان: کوروس؛ یا: کُر) طولانی‌ترین رود در ناحیۀ ماورای قفقاز<ref>Transcaucasia </ref> به‌طول ۱,۵۱۵ کيلومتر. در ترکیه، گرجستان<ref>Georgia </ref>، و آذربایجان جریان دارد. از کوه‌های شمالی ترکیه سرچشمه می‌گیرد و به‌سمت شمال شرقی تا گرجستان پیش می‌رود، سپس به‌شکل قوسی به‌سمت جنوب شرقی می‌پیچد. بر مسیر علیای آن نزدیک تفلیس<ref>Tbilisi </ref> یک نیروگاه برقابی قرار دارد. در شمال غربی آذربایجان نیز یک سد و نیروگاه برقابی دیگری ساخته شده است. رود ارس<ref>Aras River </ref> (آراکس<ref>Araks </ref>) مهم‌ترین ریزابۀ آن است. رود کورا در جنوب باکو به دریای خزر<ref>Caspian Sea</ref> می‌ریزد. ۴۸۰ کیلومتر از این رود قابل کشتی‌رانی است. مسیر سفلای آن سیلابی است.
کورا، رود (Kura)<br/> [[File:35343600.jpg|thumb|تفليس در حاشيه رود کورا]](به یونانی باستان: کوروس؛ یا: کُر) طولانی‌ترین رود در ناحیۀ [[ماورای قفقاز]]<ref>Transcaucasia </ref> به‌طول ۱,۵۱۵ کيلومتر. در [[ترکیه]]، [[گرجستان]]<ref>Georgia </ref>، و [[آذربایجان، جمهوری|آذربایجان]] جریان دارد. از کوه‌های شمالی ترکیه سرچشمه می‌گیرد و به‌سمت شمال شرقی تا گرجستان پیش می‌رود، سپس به‌شکل قوسی به‌سمت جنوب شرقی می‌پیچد. بر مسیر علیای آن نزدیک [[تفلیس]]<ref>Tbilisi </ref> یک نیروگاه برقابی قرار دارد. در شمال غربی آذربایجان نیز یک سد و نیروگاه برقابی دیگری ساخته شده است. رود ارس<ref>Aras River </ref> (آراکس<ref>Araks </ref>) مهم‌ترین ریزابۀ آن است. رود کورا در جنوب [[باکو]] به [[خزر، دریای|دریای خزر]]<ref>Caspian Sea</ref> می‌ریزد. ۴۸۰ کیلومتر از این رود قابل کشتی‌رانی است. مسیر سفلای آن سیلابی است.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ ‏۱۸ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۲۱:۱۷

کورا، رود (Kura)

تفليس در حاشيه رود کورا

(به یونانی باستان: کوروس؛ یا: کُر) طولانی‌ترین رود در ناحیۀ ماورای قفقاز[۱] به‌طول ۱,۵۱۵ کيلومتر. در ترکیه، گرجستان[۲]، و آذربایجان جریان دارد. از کوه‌های شمالی ترکیه سرچشمه می‌گیرد و به‌سمت شمال شرقی تا گرجستان پیش می‌رود، سپس به‌شکل قوسی به‌سمت جنوب شرقی می‌پیچد. بر مسیر علیای آن نزدیک تفلیس[۳] یک نیروگاه برقابی قرار دارد. در شمال غربی آذربایجان نیز یک سد و نیروگاه برقابی دیگری ساخته شده است. رود ارس[۴] (آراکس[۵]) مهم‌ترین ریزابۀ آن است. رود کورا در جنوب باکو به دریای خزر[۶] می‌ریزد. ۴۸۰ کیلومتر از این رود قابل کشتی‌رانی است. مسیر سفلای آن سیلابی است.

 


  1. Transcaucasia
  2. Georgia
  3. Tbilisi
  4. Aras River
  5. Araks
  6. Caspian Sea