استرجاع: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(جایگزینی متن - '\\1' به '<!--1')
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


اِستِرجاع <br>
اِستِرجاع <br>(از ریشۀ رجوع و رجعت به‌معنی طلب بازگشت) در اصطلاح قرآنی، بر زبان راندن انّا لله و انّا الیه راجعون (ما از خداییم و به او بازمی‌گردیم). معمولاً گفتن یا خواندن اصل عربی این آیۀ شریفه به هنگام وقوع یا اطلاع از مصیبت یا رویدادهای ناخوشایند، به‌ویژه مرگ، پیش می‌آید. ادب استرجاع در [[قرآن]] (بقره، ۱۵۶) بیان شده است. از [[امام علی]] (ع) نقل است که: «انا لله» اقرار ما به مالکیت خداوند و «انّا الیه راجعون» اقرار به هلاک یعنی ناچیزی و نفی وجود از ماست. در [[فقه]]، در ابواب [[زکات]]، [[خمس]]، [[بیع]]، اجاره، [[عاریه]] این اصطلاح به‌کار می‌رود و به‌معنای بازپس‌دادن است.<br><!--11258900-->
(از ریشۀ رجوع و رجعت به‌معنی طلب بازگشت) در اصطلاح قرآنی، بر زبان راندن انّا لله و انّا الیه راجعون (ما از خداییم و به او بازمی‌گردیم). معمولاً گفتن یا خواندن اصل عربی این آیۀ شریفه به‌هنگام وقوع یا اطلاع از مصیبت یا رویدادهای ناخوشایند، به‌ویژه مرگ، پیش می‌آید. ادب استرجاع در قرآن (بقره، ۱۵۶) بیان شده است. از امام علی(ع) نقل است که: «انا لله» اقرار ما به مالکیت خداوند و «انّا الیه راجعون» اقرار به هلاک یعنی ناچیزی و نفی وجود از ماست. در فقه، در ابواب زکات، خمس، بیع، اجاره، عاریه این اصطلاح به‌کار می‌رود و به‌معنای بازپس‌دادن است.
<br><!--11258900-->
[[رده:دین اسلام]]
[[رده:دین اسلام]]
[[رده:علوم قرآنی]]
[[رده:علوم قرآنی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۹ فوریهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۱:۴۹

اِستِرجاع
(از ریشۀ رجوع و رجعت به‌معنی طلب بازگشت) در اصطلاح قرآنی، بر زبان راندن انّا لله و انّا الیه راجعون (ما از خداییم و به او بازمی‌گردیم). معمولاً گفتن یا خواندن اصل عربی این آیۀ شریفه به هنگام وقوع یا اطلاع از مصیبت یا رویدادهای ناخوشایند، به‌ویژه مرگ، پیش می‌آید. ادب استرجاع در قرآن (بقره، ۱۵۶) بیان شده است. از امام علی (ع) نقل است که: «انا لله» اقرار ما به مالکیت خداوند و «انّا الیه راجعون» اقرار به هلاک یعنی ناچیزی و نفی وجود از ماست. در فقه، در ابواب زکات، خمس، بیع، اجاره، عاریه این اصطلاح به‌کار می‌رود و به‌معنای بازپس‌دادن است.