آل نسور: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
آل نَسور  (Al-e Nasoor)
آل نَسور  (Al-e Nasoor)


<br/> طایفۀ عرب ایران، از طوایف بزرگ ساکن در نواحی کنگان و طاهری در استان بوشهر. اینان دراصل از سرزمین عمان به ایران مهاجرت کرده‌اند و از دورۀ صفویه در کنگان و طاهری سکونت دارند. حکومت این نواحی از اواخر دورۀ صفویه در اختیار مشایخ آل ‌نسور قرار داشت. این خاندان در نیمۀ دوم قرن ۱۳ق از امرای معتبر خلیج فارس بود و رقیب دایمی مشایخ آل حرم به‌شمار می‌رفتند و چندین‌بار قلمرو یکدیگر را در معرض قتل و غارت قرار دادند. شیخ مذکورخان آل نسور، دو بار بر فرهادمیرزا معتمدالدوله، حاکم فارس، یاغی شد و سرانجام در ۱۲۹۶ق دستگیر و کشته شد.
<br/> طایفۀ [[عرب]] ایران، از طوایف بزرگ ساکن در نواحی [[کنگان، شهرستان|کنگان]] و طاهری در [[بوشهر، استان|استان بوشهر]]. اینان دراصل از سرزمین [[عمان (کشور)|عمان]] به [[ایران]] مهاجرت کرده‌اند و از دورۀ [[صفویه]] در کنگان و طاهری سکونت دارند. حکومت این نواحی از اواخر دورۀ صفویه در اختیار مشایخ آل ‌نسور قرار داشت. این خاندان در نیمۀ دوم قرن ۱۳ق از امرای معتبر [[خلیج فارس]] بود و رقیب دایمی مشایخ [[آل حرم]] به‌شمار می‌رفتند و چندین‌بار قلمرو یکدیگر را در معرض قتل و غارت قرار دادند. شیخ مذکورخان آل نسور، دو بار بر [[معتمدالدوله، فرهاد میرزا (۱۲۳۳ـ۱۳۰۵ق)|فرهادمیرزا معتمدالدوله]]، حاکم [[فارس، استان|فارس]]، یاغی شد و سرانجام در ۱۲۹۶ق دستگیر و کشته شد.
<br /> &nbsp;
----
----




<br /> &nbsp;


[[Category:مردم شناسی]] [[Category:اقوام، نژادها و طوایف]]
[[Category:مردم شناسی]] [[Category:اقوام، نژادها و طوایف]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۴ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۹:۳۳

آل نَسور (Al-e Nasoor)


طایفۀ عرب ایران، از طوایف بزرگ ساکن در نواحی کنگان و طاهری در استان بوشهر. اینان دراصل از سرزمین عمان به ایران مهاجرت کرده‌اند و از دورۀ صفویه در کنگان و طاهری سکونت دارند. حکومت این نواحی از اواخر دورۀ صفویه در اختیار مشایخ آل ‌نسور قرار داشت. این خاندان در نیمۀ دوم قرن ۱۳ق از امرای معتبر خلیج فارس بود و رقیب دایمی مشایخ آل حرم به‌شمار می‌رفتند و چندین‌بار قلمرو یکدیگر را در معرض قتل و غارت قرار دادند. شیخ مذکورخان آل نسور، دو بار بر فرهادمیرزا معتمدالدوله، حاکم فارس، یاغی شد و سرانجام در ۱۲۹۶ق دستگیر و کشته شد.